Word lid
Wandelen

Wandelroute De Koploper in de duinen van Goeree (deel 1)

Wandelroute De Koploper in de duinen van Goeree (deel 1)

10.76 km

Waar

Duinen van Goeree

Wandelen

Wandelroute De Koploper in de duinen van Goeree (deel 1)

In de duinen van Goeree op het voormalig Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee wandel je De Koploper, een wandelroute van 20 kilometer met fantastisch uitzicht over slikken, schorren en kronkelende kreken. Ontdek tijdens het wandelen de bloemrijke duinvalleien, brede stranden en schorren vol vogels.

Kom lekker uitwaaien aan de kust van Zuid-Holland, op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee en maak deze wandeltocht dwars door duinen, langs het strand en door het bos.

Dit is het eerste, 10 kilometer lange, deel van de wandelroute de Koploper. Het tweede deel van deze in totaal 20 km. lange wandelroute vind je hier.

De route is gemarkeerd met blauwe paaltjes.

Wandel deze route met onze route app

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats Kwade Hoek: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Vanuit Ouddorp in noordoostelijke richting rijden. Via de Hofdijkseweg de Oostdijkseweg op, langs het gehucht Oostdijk. Aan het eind van de weg ligt het parkeerterrein, aangegeven met een bordje van Natuurmonumenten. Adres voor navigatie: Oostdijkseweg 100, Goedereede.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Neem vanuit Spijkenisse bus 104 richting Ouddorp. Uitstappen aan de Vissersweg in Goedereede, vanaf daar nog een half uur lopen. Eventueel mogelijk met regiotaxi.

De route

 Startpunt

Duinen van Goeree Parkeerplaats Kwade Hoek

Duinen van Goeree

Wat wij hier doen

We houden de duinen open

De gezonde en mooie natuur van de duinen van Goeree is niet vanzelfsprekend. Boswachters, ecologen, terreinmedewerkers, toezichthouders en vrijwilligers maaien en hooien, zorgen voor stiltegebieden en houden de duinvalleien open. Om ervoor te zorgen dat de duingebieden niet snel dichtgroeien, verwijderen we bijvoorbeeld bomen en struiken. Dat helpt bijzondere planten die voor het duin kenmerkend zijn, zoals het duinviooltje of het gele walstro. Help jij ons ook hierbij? Dan kunnen we allemaal blijven genieten van deze prachtige natuur.

Help mee
10.76 km

Wandelroute De Koploper in de duinen van Goeree (deel 1)