Ga direct naar inhoud
Terug

Fietsroute langs de planten en dieren op Goeree

Waar: Kop van Goeree

Planten en dieren op Goeree
3 uur 4
36,8 km

Over de route

Neem je kijker mee, want op de zandplaten bij de brede Zuid-Hollandse stranden kun je zeehonden zien zonnen. Ook in de Duinen van Goeree is van alles te ontdekken. Je fietst langs de Springertduinen naar de Westhoofdvallei. Hier bloeien planten als harlekijn, addertong en de vleeskleurige orchis. In de Middel- en Oostduinen vliegt de roodborsttapuit, nachtegaal en heggenmus en in de Kwade Hoek de kiekendief. Op de Scheelhoek, tenslotte, zijn de vele eendensoorten haast niet te tellen.

Knooppunten fietsroutes (mét dikgedrukte routepunten):

57 -> 58 -> 52 -> 70 -> 69 -> 1 -> 69 -> 54 -> 2 -> 55 -> 63 -> 62 -> 3 -> 64 -> 4 -> 5 -> -> 64 -> 65 -> 66 -> 60 -> 41 -> 59 -> 68 -> 67 -> 56 -> 57

Deze knooppuntenroute is in samenwerking met Fietsnetwerk gemaakt. Actuele updates of tijdelijke omleidingen vind je op Fietsnetwerk.

Waar kun je starten

Krakeend in Kiekgat, kop van goeree
Startpunt

Broekweg, Ouddorp

Wat kom je onderweg tegen?

Volgerland koe
Volgerland vogel

1. Volgerland

Natuurmonumenten ontwikkelt hier een open natuurgebied met een kreek die omzoomd wordt door graslanden. Wandel even rond en spot fuut, kievit, kleine karekiet, lepelaar, lijster, meerkoet, rietgors, scholekster, steltloper, stern en veldleeuwerik.

RCN vakantiepark
RCN vakantiepark terras
RCN vakantiepark strand

2. RCN Vakantiepark Toppershoedje

Vlakbij de Brouwersdam ligt RCN Vakantiepark Toppershoedje. Het ideale vakantiepark voor het hele gezin, alleen door de duinen gescheiden van het breedste strand van ons land.

Duinen van Goeree
Duinen van Goeree uitkijkpunt
Duinen van Goeree zilvermeeuw

3. De Duinen van Goeree

Het ene duin is het andere niet. Je hebt open delen, maar ook gebieden met meer begroeiing zoals de Springertduinen en de Kwade Hoek.