Ga direct naar inhoud
Terug

Wandelroute Uitkijktoren De Zeven

Waar: Fochteloërveen

Uitkijktoren De Zeven
30 minuten
2,8 km

Over de route

Natuurgebied het Fochteloërveen is naast een waardevol hoogveengebied nog veel meer. Onderweg ontdek je de schoonheid van de Compagnonsbossen, de rustig kabbelende Lycklamavaart en bovenal een wonderschoon vergezicht over het veen. Als je geluk hebt zie je onderweg een rietorchis in bloei, een krassende raaf of vliegt er een libel voorbij.

Waar kun je starten

Fochteloërveen
Startpunt

Uitkijktoren De Zeven, Fochteloërveen

Wat kom je onderweg tegen?

De Feenkar op parkeerplaats De Zeven

1. Parkeerterrein uitkijktoren De Zeven

Naast het parkeerterrein bij uitkijktoren De Zeven zie je een natuurgrasland. Dit graslandschap wordt kleinschalig beheerd. Drie keer per jaar wordt er gemaaid, in de maanden april, juli en september. Deze vorm van beheer is vooral bedoeld om biodiversiteit te vergroten en vogels, zoogdieren en amfibieën het hele jaar voedsel van voedsel te voorzien.

Amerikaanse vogelkers
Ruwe berk

2. Amerikaanse vogelkers

Je stapt nu het bos in waar de grove den staat, dit is een inheemse naaldsoort. Deze inheemse soorten behouden wij graag. In dit stuk bos groeit ook de Amerikaanse vogelkers. De Amerikaanse vogelkers is een invasieve exoot deze wordt door te snoeien teruggedrongen. Na het bos met de grove den kom je in het berkenbos. 

rietorchis
ringslang

3. Wat kun je tegen komen?

Aan de rechterkant kom je voorbij een grasland met verschillende soorten planten, die verschillende soorten insecten, reptielen en vlinders aantrekt.

Hier vind je bijvoorbeeld; koningsvaren, grote ratelaar, kamvaren, stijve ogentroost, rietorchis, noordse witsnuitlibel, de tengere pantserjuffer, bruin zandoogje, de zwartspriet dikkopje, boomkikker, ringslang, levendbarende hagedis en moerassprinkhaan.

 

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda