Cultureel

Viool-cello-duo Haejin Park en Charlotte Gullikers spelen op Fort Nieuwersluis

  • Geschikt voor rolstoel

Viool-cello-duo Haejin Park en Charlotte Gullikers spelen op Fort Nieuwersluis

Waar

Fort Nieuwersluis

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Viool-cello-duo Haejin Park en Charlotte Gullikers spelen op Fort Nieuwersluis

Haejin en Charlotte spelen een aantal zeer beroemde duo's voor viool en cello vandaag, zoals van Kodály en Ravel. Wat je misschien niet wist, is dat Ravel in de Eerste Wereldoorlog chauffeur was aan het front bij Verdun. Veel van zijn werken droeg hij later op aan deze oorlog. Ook de virtuoze bewerking van een Passacaglia van Handel door Halvorssen komt vandaag langs. De eerste beginselen van het Fort Nieuwersluis werden al gebouwd toen Handel nog rondliep.

Programma

Haejin Park, viool
Charlotte Gulikers, cello

Zoltán Kodály: Duo voor viool en cello, op. 7
I. Allegro serioso, non troppo
II. Adagio - Andante
III. Maestoso e largamente, ma non troppo lento - Presto

Handel/Halvorsen: Passacaglia voor viool en cello

M. Ravel: Sonate voor viool en cello, M.73
I. Allegro
II. Très vif
III. Lent
IV. Vif, avec entrain

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Fort Nieuwersluis

Op Fort Nieuwersluis komt de veelbewogen geschiedenis van dit kleine dorpje tot leven. Door haar strategische locatie maakte Nieuwersluis deel uit van de Oude Hollandse Waterlinie en later de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze waterlinie beschermde in de 19e eeuw de steden in Utrecht en Holland. Halverwege de negentiende eeuw is op Fort Nieuwersluis een torenfort gebouwd. Later zijn er aarden wallen, geschutsopstellingen, een bomvrije kazerne en drie remises toegevoegd. Tijdens de Koude Oorlog was Fort Nieuwersluis ingericht als commandopost van de Bescherming Bevolking (BB). Hier kun je sinds 2020 meemaken hoe een bomoefening van de BB verliep.

Voorafgaand aan het concert kun je een kijkje nemen in de commandopost. De aanwezige fortengids kan je meer vertellen over deze boeiende plek. Ook is het mogelijk om een ommetje over het fort te maken of iets te drinken in de Kazernekeuken op het fort.

Praktische informatie

  • Parkeren kan op het fortterrein.
  • Kazernekeuken is open voor koffie.
  • Kom een uurtje eerder en neem een kijkje op het fort.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.


Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo