Wildpluk-safari op Fort Nieuwersluis

Wildpluk-safari op Fort Nieuwersluis

Waar

Fort Nieuwersluis

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50

Geannuleerd

Activiteit

Wildpluk-safari op Fort Nieuwersluis

Altijd al willen leren welke plantjes uit de natuur je kunt verwerken tot een lekkere maaltijd? Ga dan mee op fortensafari en struin samen met natuurvoedingskundigen Chantal van Genderen en Sophie Schaay rond over Fort Nieuwersluis op zoek naar eetbare plantjes en kruiden. Nog leuker: je gaat ook verschillende gerechtjes maken van alles wat er gevonden is. 

Natuurfort

Misschien associeer je een fort met betonnen gebouwen en gemaaid gras, maar dat is niet overal het geval. De natuur heeft op dit fort van Natuurmonumenten al jaren haar gang kunnen gaan. Het resultaat is een oase van rust en groen met volop eetbare planten en kruiden. En nog belangrijker: Fort Nieuwersluis biedt voor veel dieren een goede plek om te schuilen, te broeden en eten te vinden.

Verrassende en gezonde gerechten

Het is niet alleen leuk, leerzaam en rustgevend om in de natuur op het fort ingrediënten te zoeken. Je kunt er verrassende en gezonde gerechten van maken. Natuurvoedingskundigen Chantal van Genderen en Sophie Schaay laten je zien hoe je ter plekke, maar ook in je eigen omgeving, veilig kunt wildplukken en op welke manier je je oogst kunt verwerken. Je krijgt recepten mee die je ter plekke gaat maken en waar je thuis verder mee kunt experimenteren. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo