Cultureel

Fortepianist Artem Belogurov speelt in het Plofhuis van Fort Uitermeer

Fortepianist Artem Belogurov speelt in het Plofhuis van Fort Uitermeer

Waar

Fort Uitermeer

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Fortepianist Artem Belogurov speelt in het Plofhuis van Fort Uitermeer

Het verhaal van dit programma begint bij de geweldige Britse dirigent, klavecinist en musicoloog Christopher Hogwood (1941-2014) en zijn continue zoektocht naar ‘nieuw’ achttiende-eeuws repertoire voor het klavier. Gedurende zijn leven heeft hij een grote collectie opgebouwd met klaviermuziek die hem toegestuurd is door bibliotheken uit heel Europa. Na zijn dood is een substantieel deel daarvan aan Menno van Delft gegeven, met wie Artem een opname van de hoogtepunten uit deze verzameling hebben gemaakt. Vandaag speelt Artem een selectie van stukken van deze cd. Minder bekende componisten zoals Löhlein en Schwenke worden afgewisseld met hun illustere tijdgenoot Mozart.

Programma

Artem Belogurev, fortepiano

- C.F.G. Schwencke: Sonate in Bes uit Drey Sonaten für das Klavier
- W.A. Mozart: Fantasie in d, K. 397
- G.S. Löhlein: Sonate in d uit Sei sonate con variate repetizioni
- W.A. Mozart: Sonate in D, K. 311

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Stoer torenfort langs de Vecht

Prachtig torenfort op een strategische plek aan de Vecht. Een plek die Jac. P. Thijsse al in extase bracht toen hij er in 1915 langs peddelde. ‘We roeiden nu recht op Uitermeer aan, dat van hier te zien als een groot wit kasteel dat uit de rivier verrijst. De oeverzwaluwtjes die in de wallen nestelen, vlogen bij tientallen rondom onze sloep’, aldus de natuurbeschermer in het Verkade-album over de Vecht.

Tijdens de rondleiding wandelen we langs het torenfort uit 1845, de kanonremise uit 1876 en de sluis uit 1674. Een stap terug in de tijd! Daarna luisteren we naar een verrassend veelzijdig muziekprogramma van Artem Belogurov.  

Praktische informatie

  • De rondleiding start om 14:45 uur en het concert begint om 16:00 uur. 
  • Het plofhuis is toegankelijk voor mindervaliden. Doordat de rondleiding ook over onverhard terrein gaat is de rondleiding gedeeltelijk niet toegankelijk voor mindervaliden.
  • Na het concert is er in het plofhuis de mogelijkheid om een borrel te drinken.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo