Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Ron Adelaar en het Hydra Quartet spelen in het Plofhuis bij Fort Uitermeer

 • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Ron Adelaar en het Hydra Quartet spelen in het Plofhuis bij Fort Uitermeer

Waar

Fort Uitermeer

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
 • Normaal€ 25,00
 • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Ron Adelaar en het Hydra Quartet spelen in het Plofhuis bij Fort Uitermeer

De Amersfoortse pianist Ron Adelaar componeert en speelt neoklassieke, meditatieve pianomuziek. Op Spotify heeft hij maandelijks ruim 750.000 luisteraars. Zijn hit Reflections is meer dan 10 miljoen keer gedownload. Voor het festival keert hij terug naar Natuurmonumenten, daar waar hij jarenlang werkte op kantoor. "‘Natuur laat je leven’ is een waarde van Natuurmonumenten die me altijd zeer heeft geïnspireerd. In de meditatieve aard van mijn muziek klinkt de waarde van natuur altijd sterk door. Even stilstaan bij en genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft." Samen met het Hydra Quartet geeft hij een spetterend concert, waarin zijn pianoklanken een bedje krijgen van warme strijkers. Drie kwartetleden bespelen topinstrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Programma

Ron Adelaar & Hydra Quartet

 • Eduardo Paredes, viool
 • Ephraim Feves, viool
 • Mark Mulder, altviool
 • Giorgos Kotsiolis, cello
 • Ron Adelaar, piano

Composities van Ron Adelaar, Philip Glass en Alexandre Desplat.

Stoer torenfort langs de Vecht

Prachtig torenfort op een strategische plek aan de Vecht. Een plek die Jac. P. Thijsse al in extase bracht toen hij er in 1915 langs peddelde. ‘We roeiden nu recht op Uitermeer aan, dat van hier te zien als een groot wit kasteel dat uit de rivier verrijst. De oeverzwaluwtjes die in de wallen nestelen, vlogen bij tientallen rondom onze sloep’, aldus de natuurbeschermer in het Verkade-album over de Vecht. Voor het concert kunt u genieten van een rondleiding. We wandelen langs het torenfort uit 1845, de kanonremise uit 1876 en de sluis uit 1674. Een stap terug in de tijd!

Praktische informatie

 • Kom iets eerder naar het fort en neem een kijkje op deze bijzondere locatie. 
 • Het plofhuis is toegankelijk voor mindervaliden.
 • Na het concert is er in het plofhuis de mogelijkheid om een borrel te drinken

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid