Cultureel

Verrassend muziekprogramma van Maria Pedano (zang en hobo), Anuschka Pedano (altviool) en Sasha Witteveen (bas) op Fort Uitermeer

Verrassend muziekprogramma van Maria Pedano (zang en hobo), Anuschka Pedano (altviool) en Sasha Witteveen (bas) op Fort Uitermeer

Waar

Fort Uitermeer

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Verrassend muziekprogramma van Maria Pedano (zang en hobo), Anuschka Pedano (altviool) en Sasha Witteveen (bas) op Fort Uitermeer

Drie jonge musici met oude zielen komen voor u spelen in Fort Uitermeer. De aanzet tot dit fort werd al meer dan 400 jaar geleden gelegd en werd versterkt tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Vandaag dient het als decor voor de viering van het honderdste geboortejaar van Piazzolla, variaties op de bekende aria van Beethoven 'La ci darem la mano' en Rossini. De altviool en hobo worden bespeeld door de Pedanozusjes en Sasha Witteveen bespeelt de contrabas. Inmiddels zijn zij ook al bekend bij het grotere publiek vanwege hun ontroerende optredens bij Podium Witteman, waar je Maria Pedano wellicht ook al hebt horen zingen. Vandaag zal zij een vocale bijdrage leveren bij Piazzolla.

Programma

Maria Pedano, zang en hobo
Anuschka Pedano, altviool
Sasha Witteveen, contrabas

- L. van Beethoven: Variaties in C op "La ci darem la mano"
- G. Rossini: Duet voor cello en contrabas (1824)
- A. Piazzolla: Tango’s voor altviool en contrabas
- A. Piazzolla: Adios Nonino (1959)

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.


Stoer torenfort langs de Vecht

Prachtig torenfort op een strategische plek aan de Vecht. Een plek die Jac. P. Thijsse al in extase bracht toen hij er in 1915 langs peddelde. ‘We roeiden nu recht op Uitermeer aan, dat van hier te zien als een groot wit kasteel dat uit de rivier verrijst. De oeverzwaluwtjes die in de wallen nestelen, vlogen bij tientallen rondom onze sloep’, aldus de natuurbeschermer in het Verkade-album over de Vecht.

Tijdens de rondleiding wandelen we langs het torenfort uit 1845, de kanonremise uit 1876 en de sluis uit 1674. Een stap terug in de tijd!.?

Praktische informatie

  • De rondleiding start om 17:45 uur en het concert begint om 19:00 uur.
  • Het plofhuis is toegankelijk voor mindervaliden. Doordat de rondleiding ook over onverhard terrein gaat is de rondleiding gedeeltelijk niet toegankelijk voor mindervaliden
  • Na het concert is er in het plofhuis de mogelijkheid om een borrel te drinken.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo