Word lid
Wandelen

Wandelroute Geleenbeekdal, vlak bij Geleen

Wandelroute Geleenbeekdal, vlak bij Geleen

6.18 km

Waar

Geleenbeekdal

Wandelen

Wandelroute Geleenbeekdal, vlak bij Geleen

Wandel langs de Geleenbeek en door het Stammenderbos naar Kasteel Terborgh. Klim daarna via een holle weg naar de hoogte van het Stammenderveld, 110 m boven N.A.P. Je hebt dan vanaf de Biesenhof 55 m hoogte overwonnen.Via het Stammenderveld wandel je door de weidevelden van Sweikhuizen en kom je weer terug in het Geleenbeekdal bij de Biesenhof.

Let op: de bewegwijzering is recent uit het veld verdwenen.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Brasserie De Biesenhof: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Parkeren kan bij de parkeerplaats Biesenweg 1, Geleen, bij de Biesenhof. Vanaf daar is de route 6 km.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Loop vanaf bij station Schinnen, via de Veeweg (links iets terug ligt de stroopfabriek Canisius) tot aan de brug over de Geleenbeek (400 m.) Ga na de brug links langs de Geleenbeek. Na ca. 900 m. zie je de oprijlaan van Kasteel Terborgh. Ga hier naar rechts en volg vanaf hier de route op je smartphone. Als je terug komt van de overkant van de oprijlaan, volg dan weer het pad rechtdoor dat terug gaat naar NS-station Schinnen (1,3 km) zoals je gekomen bent.

De route

 Startpunt

Geleenbeekdal

Wat wij hier doen

Samen blijven genieten

Natuurmonumenten werkt in het dal van de Geleenbeek aan behoud van dit bijzondere cultuurlandschap. We maaien hooilanden en we snoeien heggen, hagen en boomgaarden. In de bossen helpen we inheemse soorten. Dat gaat ten koste soorten die oorspronkelijk niet in Nederland voorkomen, zoals de Amerikaanse vogelkers en de Amerikaanse eik. Daarnaast onderhouden we wandel- en fietsroutes zodat je van dit mooie dal kan blijven genieten. Zin om ook je handen uit de mouwen te steken? We kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Help mee
6.18 km

Wandelroute Geleenbeekdal, vlak bij Geleen