Cultureel

Cellist Nitzan Laster in De Kluis

Cellist Nitzan Laster in De Kluis

Waar

Genhoes

Vertrekpunt

    Geuldal en Genhoes, Schaelsberg, De Kluis

    Molenweg 26305 PT Schin op Geul

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Cellist Nitzan Laster in De Kluis

Kluizenaars op de top, cellisten aan de top! Nitzan Laster speelt op deze fantastische plek muziek die je uit je comfortzone haalt: Kodály neemt je mee in een wereld van kwarten, sekundes, sprongen en een ander idioom dan het standaard klassieke repertoire. Als je op je top van je intellectueel kunnen bent aangekomen, geeft Nitzan je een lekkere kers: een verrassing uit Bachs suites voor cello solo.

Programma

Nitzan Laster, cello

Zoltán Kodály: Sonate voor cello solo, op. 8
I. Allegro maestoso ma appassionato
II. Adagio con gran espressione
III. Allegro molto vivace

Verassing uit Bachs Suites voor cello solo

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Kluizenaars op de top

De Däölkesberg beklimmen is een belevenis op zich. Het voetpad met slingerend trappenwerk leidt langs prachtige Zuid-Limburgse natuur met magnifieke uitzichten. Bovenop wacht nog een verrassing: De Kluis, voormalig eenmansklooster met aangebouwd kapelletje. Tussen 1687 en 1930 woonden hier achtereen zestien kluizenaars. Je wordt ontvangen met koffie en thee en er is tijd voor een korte wandeling met de boswachter.

Praktische informatie

  • De wandeling met de boswachter start om 10:00 uur, het concert begint om 11:00 uur.
  • Rijd vanaf Walem de Kleineweg in tot aan de bosrand. Daar ligt een parkeerplaats. Vandaar te voet verder naar De Kluis.
  • Neem eventueel een kussentje en een vest mee, het kan fris zijn in De Kluis.
  • De Kluis is ook helemaal te voet bereikbaar vanuit Valkenburg, langs de Geul en dan omhoog naar De Kluis. Denk dan wel aan wandelschoenen en een zaklantaarn voor op de terugweg.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo