Ga direct naar inhoud
Terug

MTB-route Landal Valkenburg - Cauberg

Waar: Genhoes

Mountainbiken Valkenburg
2 uur 30
31 km

Over de route

Fraaie, pittige tocht door het Zuid-Limburgse heuvelland rond Valkenburg bij Genhoes. Dus na het flinke trappen en genieten van de omgeving, kun je in deze mooie Limburgse stad nog even heerlijk een terrasje of café opzoeken voor wat lekkers.

Gemarkeerde route

Volg de route met de bekende witte bordjes met zwarte driehoek en 2 bolletjes. Deze route is goed geschikt voor de gevorderde mountainbiker, pittig voor de beginner. De omgeving kent lange hellingen en heuvels dwars door het bos. Let bij enkele afdalingen goed op, vanwege scherpe bochten.

Support via de MTB-Framesticker Zuid-Limburg

Voor deze route is het bezit van de MTB-Framesticker Zuid-Limburg niet verplicht, maar gewenst. Deze card is een regionaal product en met jouw bijdrage steun je het onderhoud aan het onderhoud aan de routes en aan de natuur.

Je kunt de MTB-Framesticker Zuid-Limburg hier online bestellen.

Natuurmonumenten werkt namelijk in deze regio actief samen met de stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg (MOZL). Deze belangenorganisatie ontwikkelt en onderhoudt in samenwerking met terreinbeheerders en MTB-clubs de zorgvuldig uitgewerkte routestructuur.

Je kunt de route goed combineren met diverse andere routes in Zuid-Limburg.

Klik hier voor meer informatie over deze en andere routes en over MOZL

Waar kun je starten

Wandelroute Genhoes

Wat kom je onderweg tegen?

kluis in zomer

1. De Kluis

Pak hier even je rust op deze locatie met een markant monument uit vroegere tijden. "De Kluis" bestaat uit een eenvoudige woning met een kleine kapel en is eigenlijk een eenmansklooster. In de sprookjesachtige Kluis woonden en bidden bijna 250 jaar lang kluizenaars: religieuzen die voor een bestaan in eenzaamheid kozen.

Praktische informatie

  • Huisregels

    Respecteer de Natuur; de MTB-route is speciaal aangelegd om te voorkomen dat er door kwetsbare natuur wordt gefietst. We verzoeken je dan ook om niet buiten de route of buiten andere fietspaden te gaan. Dank je!
  • Valkenburg, Wielercafé Aan de Kirk

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes