Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Varen

Schoonmaakactie Griend

Schoonmaakactie Griend

7 km

Waar

Griend

Vertrekpunt

Nieuwe Vissershaven

Kosten
Volwassen
 • Normaal€ 97,50
 • Ledenprijs€ 80,00

Uitverkocht

Activiteit

Schoonmaakactie Griend

Volop genieten van wad en eiland

Je verkent het eiland met boswachters van Natuurmonumenten. In vier uren op Griend maak je een mooie excursie, waarbij je van alles te weten komt over dit onbewoonde eiland en over Werelderfgoed Waddenzee. Schoonmaken doen we ook. Tijdens je bezoek help je Natuurmonumenten het eiland te ontdoen van aangespoeld plastic en andere zaken die niet op deze prachtige plek thuis horen. Tussendoor is het natuurlijk volop genieten van het wad, de zee, zon en oneindige horizon. Dit begint al tijdens de vaartocht met de Regina Andrea vanuit Harlingen, waarbij je kans hebt om zeehonden en allerlei wadvogels te zien. Vergeet je verrekijker en fototoestel zeker niet. Al zin gekregen om mee te gaan? Welkom aan boord!

Voor wie geschikt?

We gaan met maximaal 55 deelnemers naar het eiland. De tocht is alleen voor leden van Natuurmonumenten. Ben je nog geen lid? Tijdens het boeken kun je je aanmelden als nieuw lid van Natuurmonumenten. De korting die je krijgt tijdens het boekingsproces komt overeen met de waarde van het lidmaatschap. Houd er rekening mee dat je van en naar de boot ongeveer 1,5 km door het water moet waden (water kan hierbij tot halverwege je bovenbenen komen). Deze tocht is geschikt voor mensen vanaf 16 jaar met een gezonde conditie.

 

  Programma

  08:00 Inschepen op de ‘Regina Andrea’ in de Nieuwe Vissershaven in Harlingen

  08:30 Vertrek met de boot

  10:00 Aankomst op Griend en droogvallen

  10:30 Door het water waden we naar het strand, vandaar gaan we in 2 groepen op excursie onder leiding van een vogelwachter of een boswachter. Op de terugweg van de excursie begint het opruimen van het strand. Deelnemers krijgen een lunchpakket

  14:30 Rond deze tijd weer terug naar het schip en aan boord gaan

  16:00 Weer terug aan de vaste wal in Harlingen. Let op: de tijd kan vanwege het weer en de golven veranderen.

  Tips van de boswachter

  • Inclusief lunchpakke, koffie en thee
  • Je neemt zelf een fles drinkwater mee (die kun je ook vullen op de boot)
  • Neem extra (droge/warme) kleding mee voor het geval dat je kleding nat wordt.
  • Betaalde bar aan boord
  • Duur 8 uur
  • Bij slecht weer en harde wind gaat de tocht niet door (je ontvangt hier dan een dag van te voren bericht over)
  logo