Wandelen

Volle maanwandeling op Heumensoord

Volle maanwandeling op Heumensoord

Waar

Heumensoord

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 12,50
  • Ledenprijs€ 8,75

Volgeboekt

Activiteit

Volle maanwandeling op Heumensoord

Kom 's avonds op vrijdag 18 maart wandelen bij volle maan door Heumensoord, geniet van de stilte en beleef de natuur. Geniet van de sterrenhemel en de prachtige wolkenluchten die voorbij trekken op een tijdstip dat het natuurgebied normaal gesproken niet toegankelijk is.

De excursieboswachter van Natuurmonumenten neemt je mee op een volle maanwandeling door het mysterieuze Heumensoord. Met volle maan beleef je het mysterieuze van de nacht en worden je zintuigen extra geprikkeld. 

Ga mee voor een avondwandeling en beleef Heumensoord in de avondnacht. Misschien ontmoet je nachtdieren in het bos. De boswachter kan je er in ieder geval over vertellen.

Kijk naar de sterrenhemel en geniet van de volle maan. Is het bewolkt? Meestal piept de maan wel even door de wolken heen. In het donker zie je veel minder dan overdag, maar de volle maan onthult meer dan je verwacht. Ook lijkt het wel alsof je in het donker veel meer hoort. Laat je verrassen door de geluiden van de nacht, van de dieren die hier leven. Wie weet hoor je het geluid van een roepende bosuil. Maar misschien ervaar je alleen de stilte van de natuur.


Hoe reserveer je een plekje?
Vanwege de corona-beperkingen kunnen er maar 10 personen met deze excursie mee. Het is een excursie voor volwassenen, maar kinderen zijn welkom. De excursie vind plaats op vrijdag 18 maart om 19.30 uur. De excursie duurt ongeveer 2 uur. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!  Aanmelden kan via natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar agenda. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats Beukenlaan
  • Beukenlaan, Nijmegen (GD)
  • Facebook
  • Je vindt Heumensoord aan de zuidkant van Nijmegen; rijd via de Heyendaalseweg of de Sint Annastraat via de Scheidingsweg naar de parkeerplaats aan de Beukenlaan.

logo