Cultureel

Barokvioolduo Igor en Daria op Landgoed Hiemstrastate

Barokvioolduo Igor en Daria op Landgoed Hiemstrastate

Waar

Hiemstrastate

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Barokvioolduo Igor en Daria op Landgoed Hiemstrastate

Net zo rijk aan details als het landgoed Hiemstrastate, is het programma dat Igor Ruhadze en Daria Gorban hier vandaag spelen. Ze nemen je mee op een wonderlijke muzikale reis naar de wereld van de muziek voor twee violen. In dit ene uur ga je naar Duitsland, waar je de Canon Mélodieux van Telemann ontdekt, via Italië met muziek van Boccherini en zijn goede vriend Nardini, de Alpen terug over naar Frankrijk. Daar hoor je tot slot een prachtige sonate voor twee violen van de beroemde violist en componist Leclair. Dit alles op twee bijzondere barokviolen uit de NMF-collectie: een Tecchler-viool uit Rome (1706) en een Jacobs-viool uit Amsterdam (1693).

Programma

Igor Ruhadze, barokviool
Daria Gorban, barokviool

"Tet-a-tet"
J.M. Leclair: Sonata voor twee violen, op. 12 nr. 5
L. Boccherini: Sonate voor twee violen, op. 3 nr. 1
G.P. Telemann: Canon Mélodieux voor 2 violen
P. Nardini: Sonate voor twee violen in D

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Expressionisme

Een stap in de jaren twintig, dit schitterende landhuis in expressionistische bouwstijl. Destijds ultra modern en populair bij de avant-garde. Een stijlvol buitenhuis vol vloeiende lijnen en asymmetrie, rijk aan detaillering. Het huis kwam in 1922 gereed. In datzelfde jaar overleed de schepper, architect Brinkman. De bewoner heeft ook niet lang van zijn buitenplaats kunnen genieten. Door de beurskrach van 1929 raakte hij bankroet en moest hij zijn buitenplaats verkopen. Het originele uiterlijk bleef bewaard.

In dit rijksmonument en toonbeeld van de Amsterdamse School is tegenwoordig Galerie Wildevuur gevestigd. De galerie, de bijgebouwen en de beeldentuin zijn een inspirerende ontmoetingsplek voor kunstenaars, kunstliefhebbers en -verzamelaars.

Voorafgaand of na afloop van het concert kun je een individuele wandeling maken door de beeldentuin, of je kiest de rode route (3,38 km) over het Landgoed. Landgoed Hiemstrastate is niet toegankelijk voor rolstoel afhankelijk publiek.

Praktische informatie

De zaal waar het concert plaatsvindt is in het bijgebouw naast het landhuis. Galerie Wildevuur is niet rolstoel toegankelijk.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

logo