Cultureel

Shuann Chai en Tami Krausz op Landgoed Hiemstrastate

Shuann Chai en Tami Krausz op Landgoed Hiemstrastate

Waar

Hiemstrastate

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Shuann Chai en Tami Krausz op Landgoed Hiemstrastate

Op de dag van de eerste lockdown kwam de cd 'Kuhl, nicht lau' van Tami en Shuann uit. Een wereldtournee viel in duigen. Daarom zijn ze erg blij enkele stukken van hun cd nu eindelijk live te spelen in de Hiemstrastate. De prachtige Rosenberger-fortepiano uit 1820 – uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds – die bespeeld wordt door Shuann en de traverso van Tami, passen perfect bij de sfeer van dit inspirerende landgoed.

Programma

Tami Krausz, traverso
Shuann Chai, fortepiano

"Kuhl, nicht lau"
L. van Beethoven: delen uit Serenade voor fluit en piano in D, op. 41
F. Kuhlau: Grande sonate concertante in a, op. 85

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.


Expressionisme Landgoed Hiemstrastate

Een stap in de jaren twintig, dit schitterende landhuis in expressionistische bouwstijl. Destijds ultra modern en populair bij de avant-garde. Een stijlvol buitenhuis vol vloeiende lijnen en asymmetrie, rijk aan detaillering. Het huis kwam in 1922 gereed. In datzelfde jaar overleed de schepper, architect Brinkman. De bewoner heeft ook niet lang van zijn buitenplaats kunnen genieten. Door de beurskrach van 1929 raakte hij bankroet en moest hij zijn buitenplaats verkopen. Het originele uiterlijk bleef bewaard.

In dit rijksmonument en toonbeeld van de Amsterdamse School is tegenwoordig Galerie Wildevuur gevestigd. De galerie, de bijgebouwen en de beeldentuin zijn een inspirerende ontmoetingsplek voor kunstenaars, kunstliefhebbers en -verzamelaars.

Voorafgaand of na afloop van het concert kun je een individuele wandeling maken door de beeldentuin, of je kiest de rode route (3,38 km) over het Landgoed. Landgoed Hiemstrastate is niet toegankelijk voor rolstoel afhankelijk publiek.

Praktische informatie

De zaal waar het concert plaatsvindt is in het bijgebouw naast het landhuis. Galerie Wildevuur is niet rolstoel toegankelijk.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

logo