Workshop vacht vilten op landgoed Haarzuilens

Workshop vacht vilten op landgoed Haarzuilens

Waar

Landgoed Haarzuilens

  Vertrekpunt

  Hoeve Wielrevelt

  Kosten

  Volwassen
  • Normaal€ 95,00
  • Ledenprijs€ 85,00
  Activiteit

  Workshop vacht vilten op landgoed Haarzuilens

  Workshop vacht vilten

  In deze workshop maak je zelf een kleed van schapenvacht, van de pure vacht van een schaap. Afmetingen van het kleed worden ongeveer 60 x 90 cm. De vacht van vilt is gemaakt van de wol van een schaap dat is geschoren. Het schaap graast nog heerlijk in de wei. Dat maakt een gevilte schapenvacht een eerlijk en duurzaam product. De vacht is gevilt op een ondergrond van wol, met de natvilttechniek. Puur met je handen, water en zeep. De vachten waar we mee werken zijn afkomstig van schaapskuddes van Natuurmonumenten en van lokale schapen.

  Het vacht vilten is best zwaar werk. Dus trek je rubberlaarzen aan, stroop de mouwen op en ga ervoor! We vilten in duo's, zodat we elkaar kunnen helpen om de vachten goed en mooi te vilten. Je maakt als duo samen twee vachten. We vormen de koppels tijdens de workshop, aanmelden met een vriend(in) kan natuurlijk ook. Een deel van de workshop werken we buiten, met het groene uitzicht op Landgoed Haarzuilens.

  Lunch

  De workshop is inclusief koffie/thee en iets lekkers (home made of van de banketbakker) en een heerlijke lunch van Gasterij Wielrevelt, bereid met biologische - en streekproducten.

  Vachten

  Bij de workshop is de geschoren wol niet inbegrepen. Er zijn allerlei soorten vachten op voorraad om uit te kiezen. De meeste vachten kosten € 10 - € 15. Er zijn ook meer zeldzame vachten beschikbaar, deze zijn iets duurder. Een eigen geschoren vacht meenemen mag natuurlijk ook.

  Docent

  Deze workshop wordt verzorgd door Studio Namenia. Viltontwerper Inge van Oudenallen – Visser heeft jarenlange ervaring met het werken met ruwe wol en deelt met enthousiasme haar kennis over wol en het viltambacht.

   

   

  Workshop vacht vilten op landgoed Haarzuilens

  zo. 09 sep. 2018 - 10:00Uitverkocht
  Direct aanmelden