Cultureel

Duo Erten Deniz Ispir en Ayşegül Yörükoğlu spelen in de grote zaal op Kasteel Hackfort

  • Geschikt voor rolstoel

Duo Erten Deniz Ispir en Ayşegül Yörükoğlu spelen in de grote zaal op Kasteel Hackfort

Waar

Hackfort

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Duo Erten Deniz Ispir en Ayşegül Yörükoğlu spelen in de grote zaal op Kasteel Hackfort

Vandaag spelen violist Erten Deniz Ispir en pianiste Ayşegül Yörükoğlu twee ouwe gouwes uit het viool-piano repertoire: Beethovens Zevende sonate en Francks Vioolsonate in A. De Belgisch/Franse Franck schreef zijn sonate als huwelijkscadeau voor de Belgische violist en componist Eugène Ysaÿe. Ysaÿe heeft het stuk ruim 40 jaar uitgevoerd, Erten voert in dit zelfde festival op zaterdag 10 oktober op zijn beurt ook weer een sonate van Ysaÿe uit in Fort Ellewoutsdijk. Erten en Ayşegül wiillen het publiek graag de warme kanten van deze stukken laten horen, misschien wel fijn na een dwaaltocht door de herfstige, vochtige kelder van kasteel Hackfort!

Programma

Erten Deniz Ispir, viool
Ayşegül Yörükoğlu, piano

L. van Beethoven: Vioolsonate nr. 7 in c, op. 30
C. Franck: Vioolsonate in A

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Dwalen door de kelder

Hackfort begon als simpel woonhuis langs de Baakse Beek. In de loop der tijd groeide het uit tot een compleet landgoed met kasteel, watermolen, boerderijen, boomgaarden, graanakkers, weilanden en bosjes.

Dwaal door de verschillende ruimtes in de koele en vochtige kelder van het kasteel en zie waar het voor Hackfort allemaal begon. Dikke muren, ronde en kruisgewelven en de gemarkeerde plek van de oorspronkelijke waterput… hier waan je je even in de middeleeuwen. Je ontdekt er een stukje van het Verhaal van Hackfort.

Praktische informatie

  • Parkeren op de parkeerplaats is gratis voor leden. Niet leden betalen € 1,75 per uur. Zie ook https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/landgoed-hackfort/nieuws/parkeren-op-hackfort-hoe-werkt-het
  • Tip: Bij de Keuken van Hackfort kun je heerlijk lunchen. Kijk op de website voor meer informatie

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo