Cultureel

Jacob Olie Trio speelt in de grote zaal op Kasteel Hackfort

  • Geschikt voor rolstoel

Jacob Olie Trio speelt in de grote zaal op Kasteel Hackfort

Waar

Hackfort

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Jacob Olie Trio speelt in de grote zaal op Kasteel Hackfort

Vandaag in het eeuwenoude Hackfort een interessant concert van het Jacob Olie Trio. Het trio, met Diet Tilanus op viool, Jurrian van der Zanden op cello en Jacobus den Herder aan de vleugel, heeft een voorliefde voor minder bekende stukken: het Pianotrio van Frank Martin bijvoorbeeld. Je zult in dit stuk populaire Ierse melodieën voorbij horen komen. De begaafde musici schuwen populariteit echter niet, ook het "Dumky-trio" van Dvořák staat op het programma.

Programma

Jacob Olie Trio
Diet Tilanus, viool
Jurrian van der Zanden, cello
Jacobus den Herder, piano

A. Dvořák: Pianotrio nr. 4 in e, op. 90 "Dumky"
F. Martin: Pianotrio sur des mélodies populaires irlandaises

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Dwalen door de kelder

Hackfort begon als simpel woonhuis langs de Baakse Beek. In de loop der tijd groeide het uit tot een compleet landgoed met kasteel, watermolen, boerderijen, boomgaarden, graanakkers, weilanden en bosjes.

Dwaal door de verschillende ruimtes in de koele en vochtige kelder van het kasteel en zie waar het voor Hackfort allemaal begon. Dikke muren, ronde en kruisgewelven en de gemarkeerde plek van de oorspronkelijke waterput… hier waan je je even in de middeleeuwen. Je ontdekt er een stukje van het Verhaal van Hackfort.

Praktische informatie

  • Parkeren op de parkeerplaats is gratis voor leden. Niet leden betalen € 1,75 per uur. Zie meer informatie.
  • Tip: Bij de Keuken van Hackfort kun je heerlijk lunchen. Kijk op de website voor meer informatie.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9 en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo