Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Voorjaarsbloeiers op Hackfort

Voorjaarsbloeiers op Hackfort

Waar

Hackfort

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Voorjaarsbloeiers op Hackfort

Samen met de boswachter ontdek je de mooiste voorjaarsbloeiers op landgoed Hackfort. Is het nou het lenteklokje of het zomerklokje? En wat is het verschil tussen het vingerhelmplantje en de holwortel? De boswachter vertelt je het graag tijdens deze heerlijke voorjaarswandeling! Welke voorjaarsbloeiers er te zien zijn, is altijd afwachten. Zeker nu de temperatuur al zo vroeg aangenaam hoog is. De bloemen komen ieder op hun eigen moment in bloei tussen februari en mei.

 

Mooi Hackfort dankzij vrijwilligers

Dat het er zo mooi uitziet op Hackfort, hebben we te danken aan vele enthousiaste vrijwilligers. Zij hebben de laatste jaren met hun blote handen zo’n half miljoen stinzenbollen geplant! Stinzen zijn planten die vroeger alleen als ingevoerde sierplanten voorkwamen op landgoederen, boerenhoeven, pastorietuinen en dergelijke en daarna mochten verwilderen. Op Hackfort kan je genieten van vele soorten stinzenplanten in de meest mooie variëteiten!

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo