Beleef de sterren op Landgoed Mookerheide

Beleef de sterren op Landgoed Mookerheide

Waar

Landgoed Mookerheide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 15,00
  • Ledenprijs€ 10,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Beleef de sterren op Landgoed Mookerheide

De mysteries van het heelal beleven op Landgoed Mookerheide? Dat kan! Als het helder is zien we de prachtige sterrenhemel.

Er is een avondvullend programma. Om 20.00 uur wordt gestart met een presentatie over wat er allemaal te zien is aan de nachtelijke hemel. De presentatie wordt gegeven door leden van de sterrenwacht. Daarna gaan we natuurlijk naar buiten en richten we onze blik omhoog. We maken kennis met enkele markante sterrenbeelden en zien reeds het maansikkeltje staan. Veel indrukwekkender wordt het door de telescopen. Op de maan worden nu bergen en kraters zichtbaar. Wist je dat sterren ook ‘geboren’ worden? Maak door de telescoop kennis met de kosmische kraamkamer van Orion. Waar in het verleden veel sterren bij elkaar geboren werden, zien we nu sterrenhopen. Door de telescoop is het alsof we naar een verzameling fonkelende juwelen kijken. Ongetwijfeld zien we nog wel een satelliet overvliegen en misschien zelfs een vallende ster. Kortom, er valt genoeg te ontdekken aan de nachtelijke hemel!

Praktische informatie
De avond wordt op georganiseerd op Landgoed Mookerheide op de Heumensebaan 2 in Molenhoek. Vanaf 19.45 uur ben je wel welkom in de barn. Na de lezing nemen we je mee naar buiten om daar de sterren te bekijken. Wil je ook mee? Meld je dan aan. 

Let op: Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk en er is plaats voor maximaal 20 deelnemers; VOL= VOL.   

Koffie en thee is inclusief.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid

logo