Wandelen

Nachtvlindernacht op Landgoed Mookerheide

Nachtvlindernacht op Landgoed Mookerheide

Waar

Landgoed Mookerheide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 8,00
  • Ledenprijs€ 5,60

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Nachtvlindernacht op Landgoed Mookerheide

’s Avonds komt de natuur tot leven. Alles wat overdag verborgen leeft komt ’s nachts tevoorschijn. Zoals nachtvlinders die alleen in het donker actief zijn. Om deze, vaak prachtige, vlinders te zien organiseert Natuurmonumenten tijdens de Nationale Nachtvlindernacht op zaterdag 2 juli een nachtvlinderavond Landgoed Mookerheide.

De natuur op het landgoed is ontzettend leuk. In het gevarieerde natuurgebied vindt je niet alleen bossen, maar ook heide en lossen bomengroepjes in een grasland. Hier vinden we nachtvlinders als de tauvlinder en ook de schijnnonvlinder. Door de grote afwisseling in begroeiing en in overgangen van heide naar bos komen hier vele nachtvlinders voor. Een goede uitgangsbasis voor een fantastische avond. Nachtvlinderexperts zullen opstellingen maken van lampen en doeken waar de vlinders vervolgens op af komen.

Praktische informatie
Wil je ook meedoen met deze bijzondere avond? Vanaf 21.00 uur staan de vlinderexperts klaar om je alles over deze mooie vlinders van de nacht te vertellen. We beginnen met een korte lezing. De nachtvlindernacht duurt tot ongeveer 02.00 uur. Iedereen is welkom om te komen kijken en mee te genieten. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!  

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo