Wandelen met de schaapsherder

Waar

Landgoed Mookerheide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50

Volgeboekt

Activiteit

Wandelen met de schaapsherder

Altijd al eens op pad gewild met een herder en zijn schapen in het Rijk van Nijmegen? Dat kan! Je loopt mee met herder Wouter, die je alles vertelt over wat er bij het hoeden van schapen komt kijken en hoe begrazing bijdraagt aan goed natuurbeheer. 

Prachtige natuur en goede gesprekken
Je helpt mee om "afdwalers" weer op het rechte pad krijgen en er is tijd voor goede gesprekken. Ondertussen geniet je van de natuur in het Rijk van Nijmegen met een afwisseling van bos en heide.

Bos & Schaap
Bos & Schaap trekt met meerdere kuddes rond in de regio Nijmegen, dus ook in de gebieden van Natuurmonumenten zoals Heumensoord en de Mookerheide. Ook gaat er een boswachter mee, zodat al je vragen beantwoord worden. 

Dagtocht met herder
Je wordt om 10.00 uur begroet, graag een kwartier van de voren verzamelen. De route kan variëren en wordt bepaald door de herder. Tussen 12.00 en 12.30 uur brengt de herder je weer terug naar het startpunt.  Het startpunt van de wandeling krijg je later te horen. Dit is afhankelijk van waar de herder zich op dat moment bevindt. Een week van te voren krijg je hierover mail van de boswachter.

Handig om te weten:
•    Deze activiteit is alleen voor volwassenen.
•    Trek goede wandelschoenen
•    Draag een lange broek en beschermende kleding
•    Controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur
•    Wordt er regen verwacht? Neem dan goede regenkleding en een paraplu mee.
•    Het minimale aantal deelnemers voor deze activiteit is 10 personen. 

Corona maatregelen
Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 10 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen: 

-    Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact 
-    Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten 
-    Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik 
-    Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Landgoed Mookerheide, Molenhoek
logo