Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Nacht van de nacht Leuvenumse bossen

Nacht van de nacht Leuvenumse bossen

Waar

Leuvenumse bossen

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
 • Normaal€ 10,00
 • Ledenprijs€ 7,00
Kinderen
 • Normaal€ 8,00
 • Ledenprijs€ 5,00
 • € 5,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Nacht van de nacht Leuvenumse bossen

In de nacht van 26 op 27 oktober gaat de wintertijd in. Ben je niet bang in het donker en wil je Leuvenumse bossen wel eens na zonsondergang beleven? Doe dan mee aan de spannende excursie 'Nacht van de Nacht' op 26 oktober!

Avontuurlijke wandeling in het donker

Maak gebruik van deze unieke gelegenheid om in het donker op pad te gaan met een gids, want normaal is het verboden om tussen zonsondergang en zonsopkomst in het bos te zijn! Luister naar de fascinerende geluiden die de nacht met zich meebrengt en laat je meevoeren door de verhalen van de gids over het nachtleven in het bos. Beleef de natuur als alle andere mensen al naar huis zijn. Behalve jij. 

Sterren kijken

De Nacht van de Nacht is bedoeld om lichtvervuiling landelijk onder de aandacht te brengen. Wist je bijvoorbeeld dat we in stedelijk gebied maar enkele sterren met het blote oog zien, terwijl dat er normaal gesproken zo’n 2.500 kunnen zijn? Hopelijk is het helder weer want dan kun je genieten van een prachtige sterrenhemel boven de duinen. 

Dus bereid je voor op een avontuurlijke wandeling in het donker! 

Praktische info

 • Vertrekpunt: Parkeerplaat Poolseweg 27, Ermelo 
 • Vooraf aanmelden is nodig zodat voldoende gidsen beschikbaar zijn.
 • Graag om 18:45 uur aanwezig zijn zodat de groep op tijd kan vertrekken.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Parkeerplaats Poolseweg
 • Voer 3852 PV Ermelo in je navigatiesysteem in of neem vanaf de A28 afslag 13 Harderwijk-Lelystad, dan de N302 richting Elspeet-Apeldoorn. Na 4 km eerste afslag linksaf nemen richting Leuvenum-Elspeet; de parkeerplaats is na ruim 2 km. aan de linkerkant, na hotel het Roode Koper. Als je niet naar Hotel Het Roode Koper gaat, dan daar ook niet parkeren. Vanaf de A1 afslag Kootwijk nemen en over de N302 richting Harderwijk; op de rotonde Nieuw Milligen rechtdoor richting Harderwijk; na 8 km rechtsaf richting Leuvenum-Staverden; voorbij hotel de Zwarte Boer 1e onverharde weg rechtsaf is de parkeerplaats.
logo