Wandelen

Viltworkshop in de Lionserpolder

Viltworkshop in de Lionserpolder

5 km

Waar

Lionserpolder

  Activiteit

  Viltworkshop in de Lionserpolder

  Beleef het oude Friese boerenland en maak er een prachtig kunstwerk van!

  Oud land

  In de Lionserpolder waan je je even terug op het platteland van vroeger. In dit ouderwetse land zijn de slingerende sloten en oude greppelpatronen nog volop terug te vinden. In het broedseizoen, van half maart tot eind juni, komen er vele soorten (weide)vogels voor. Rondom het natuurgebied wordt door de boeren veel aan agrarisch natuurbeheer gedaan.

  Viltworkshop

  De viltworkshop ‘Feltwalk’ zal geheel in het teken staan van de bijzondere cultuurhistorische kenmerken die de Lionserpolder rijk is. De combinatie van natuurlijk gevormd reliëf en het door de boeren gecultiveerde landschap is nog steeds aanwezig dankzij het beheer van Natuurmonumenten. Deze cultuurhistorische kenmerken zijn zichtbaar in de overslibde terpen, onregelmatig gevormde weilanden, slingerende sloten en bijzondere afwateringssystemen.

  Tijdens een excursie door de Lionserpolder zal de boswachter je meenemen in het normaalgesproken afgesloten gebied. Hij vertelt je over het ontstaan van de landschappelijke structuren in de polder en de manier waarop de boeren deze polder in cultuur hebben gebracht en deze nu samen met Natuurmonumenten beheren. Inspiratie vanuit de wandeling wordt vervolgens meegenomen naar de viltworkshop. De focus van de workshop zal liggen op het ontstaan van de bijzondere, onregelmatige vormen in de Lionserpolder.

  Ben je geïnteresseerd in het bijzondere landschap van de Lionserpolder, wil je kennis opdoen over agrarische grondbewerking, landschapsbeheer en beleving of wil je gewoon leren vilten, meld je dan aan! Meer informatie en de mogelijkheid je aan te melden vind je op http://www.tekensvanhetland.nl/feltwalks.html

  Viltworkshop in de Lionserpolder

  zo. 16 sep. 2018 - 10:00