Word lid
Kanovaren

Kanoroute Vuntus - Loosdrechtse Plassen

Kanoroute Vuntus - Loosdrechtse Plassen

4.8 km

Waar

Loosdrechtse Plassen

Kanovaren

Kanoroute Vuntus - Loosdrechtse Plassen

Verken vanaf het water de prachtige oevers van de Vuntus, een van Loosdrechtse Plassen. Tijdens deze kanoroute zie je een zeer afwisselend landschap met een wirwar van plassen, sloten, weilanden, rietvelden, moerasbossen, polders en wegen.

Kano over de Vuntus, een van de Loosdrechtse Plassen. Het is een waterrijke strook tussen de rivier de Vecht en de Utrechtse Heuvelrug. In de oertijd lag hier een bijna ondoordringbaar moeras. Na duizenden jaren ophopen van plantenresten is veen ontstaan. Vanaf de vijftiende eeuw is dit veenpakket hier en daar uitgebaggerd om turf te winnen.

Het Vechtplassengebied is tegenwoordig zeer in trek bij watersporters. Maar er zijn ook grote delen gereserveerd voor de natuur. Met een kano kan je genieten van de weldadige rust en rijke hoeveelheid moerasplanten en –dieren van dit gebied.

Route is bewegwijzerd met genummerde routepaaltjes (1 t/m 14).

Start bij een van de kanoverhuurders aan de Oud-Loosdrechtsedijk of met een eigen kano vanaf de opstapplaats aan de Horndijk.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Botenverhuur Abrona Robberse Eiland: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Oud-Loosdrecht bereik je het beste met de auto. Neem de provinciale weg Hilversum-Haarlem (N201) en rij richting Loosdrecht. Sla af bij afslag Oud-Loosdrecht.

De route

 Startpunt

4.8 km

Kanoroute Vuntus - Loosdrechtse Plassen