Ga direct naar inhoud
Wandelen

De uithoeken van Marker Wadden, met Noordstrand en vlonderpaden

De uithoeken van Marker Wadden, met Noordstrand en vlonderpaden

Waar

Marker Wadden

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 50,00
  • Ledenprijs: € 35,00
Activiteit

De uithoeken van Marker Wadden, met Noordstrand en vlonderpaden

Ga je mee op ontdekkingstocht op Marker Wadden? Het haveneiland is ook in het najaar en in de winter te bezoeken en deze heerlijk rustige periode leent zich uitstekend voor een mooie, lange wandeling naar alle uithoeken van het gebied. Op het programma staan bijvoorbeeld het verre Noordstrand en het bijzondere vlonderpad dat in het broedseizoen is afgesloten omdat het de favoriete plek is van de broedkolonies. En die gaan nu eenmaal voor.

De excursie

Welkom in het winterse landschap van Marker Wadden! De elementen hebben vrij spel, de mooie Hollandse luchten zijn elke dag anders en als je goed oplet zul je zien dat er ondanks de kou veel vogels verblijven. Deze wintergasten kom je onderweg ongetwijfeld tegen. De excursieleider neemt je mee voor een lange wandeling van ongeveer 2,5 uur, waarin je onder andere naar het Noordstrand en het ver gelegen vlonderpad gaat. Je leert meer over de aanleg van de eilanden en het natuurherstel, maar zeker ook over al het moois dat je om je heen ziet. Koud zul je het vast niet krijgen, want vooraf krijg je een kop koffie, thee of warme chocomel, daarna wordt er stevig gewandeld en na afloop zetten we je een kop erwtensoep (tomatensoep voor de vegetariërs) voor.

Met de boot naar Marker Wadden (prijs is inclusief overtocht)

In de haven van Lelystad word je opgewacht door de excursieleider. De boot vertrekt om 09.30 uur en als je na drie kwartier varen op het eiland bent begint het excursieprogramma. Na de wandeling brengt de excursieleider je terug naar de nederzetting. Als de soep op is heb je nog wat tijd voor jezelf, voordat je om 14.00 terug vaart naar Lelystad.

Voor wie?

Deze excursie is geschikt voor iedereen die goed ter been is. Je loopt niet alleen op paden, maar ook door zand. Deze excursie is helaas niet geschikt voor jonge kinderen en minder validen.

De excursie is inclusief overtocht met de veerdienst en arrangement met koffie, thee of warme chocomel voorafgaand aan de wandeling en een kop warme soep na afloop.

Praktische zaken

  • Neem een verrekijker mee als je die hebt! Een camera kan natuurlijk ook.
  • Zorg dat je op tijd op de boot bent, want die vertrekt stipt om 09.30 uur. Kijk hier waar je het beste kunt parkeren. Vanaf de parkeerplaatsen is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar de boot.
  • Trek stevige wandelschoenen aan en houd rekening met het weer. Trek warme kleding aan.
  • Neem iets te drinken en te eten mee. Je krijgt koffie, thee en warme chocomel vooraf en soep na afloop, maar het is handig om ook iets mee te nemen voor tijdens de wandeling.
  • Bij zeer slecht weer vaart de boot niet. Of er bij slecht weer gevaren wordt is een besluit van de kapitein. In dat geval ontvang je een dag van tevoren bericht en wordt het geld voor de activiteit (boottocht en excursie) zo snel mogelijk terug op jouw rekening gestort.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid