Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Voorjaarsbloeiers in het Meddose veen

Voorjaarsbloeiers in het Meddose veen

Waar

Mentink

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Voorjaarsbloeiers in het Meddose veen

Samen met de boswachter ontdek je de kleurenpracht van het Meddose veen en een klein stukje Korenburgerveen. Je krijgt de kans om een prachtig orchideeënveld te bekijken op een plekje dat normaal niet toegankelijk is voor publiek. Wat dacht je van de gevlekte orchis. De gids laat je zien hoe dit juweeltje aan zijn naam komt.

Vervolgens wandel je verder door het fraaie Meddose veen. In deze tijd van het jaar siert het veenpluis met zijn witte pluizen het veen. Je moet wel goed ter been zijn op het smalle planken pad. De rust in het gebied straalt op je af. Zeker vanaf het uitkijktorentje dat je onderweg kunt beklimmen. Wie weet zie je vanaf daar een roofvogel jagen boven het veen.

 

 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo