Ga direct naar inhoud

Akoestisch optreden op Buitenplaats De Tempel

  • Wandelen op wegen en paden

Akoestisch optreden op Buitenplaats De Tempel

Waar

Midden-Delfland

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Akoestisch optreden op Buitenplaats De Tempel

Laat je zondag 18 augustus op Buitenplaats De Tempel betoveren door de akoestische muziek van Rotterdamse singer-songwriter Berber. Beleef - omringd door de natuur en in intieme setting – dit bijzondere live-concert in de idyllische boomgaard, tussen de fruitbomen en langs het water.

Muzikale mix

Rotterdamse songwriter en zangeres Berber verstopt haar eerlijkste gedachten in Nederlandstalige indie-popliedjes met catchy refreinen, ruige gitaarsounds en dromerige backing vocals a la Eefje de Visser en Pommelien Thijs. 

Berber wil onderwerpen als onzekerheid, jeugdherinneringen, leugens en het saboteren van je eigen geluk zo mooi mogelijk vertalen naar muziek om haar publiek daarmee te laten zien dat je nooit alleen bent in wat je voelt.

Binnenkort kun je haar debuut EP Liever als ik Lieg verwachten, waarvan ze de eerste single al heeft uitgebracht.

Intieme setting 

Beleef de historische Buitenplaats De Tempel in Rotterdam Overschie. De sprookjesachtige buitenplaats met sierlijke bruggetjes en de eeuwenoude lanen is een onontdekte groene oase aan de Schie en gemakkelijk te bereiken vanuit Rotterdam.

Buitenplaats De Tempel en Rotterdamse Parkenmaand

Als 5e stadspark doet Buitenplaats De Tempel nu ook jaarlijks mee met de Rotterdamse Parkenmaand, veelal in mei. Een oude boomgaard, een intiem bospark of het decor van de historische zwanenvijver geven een sfeervolle achtergrond voor akoestische optredens. 

Tijdens de Rotterdamse Parkenmaand brengen artiesten in een bijzonder intieme setting en volledig akoestisch hun muziek ten gehore. In 2024 konden we Novitz en het koor Harmonie bijvoorbeeld ontvangen. Buitenplaats De Tempel deed dat jaar voor het eerst als 5e stadspark mee met de Rotterdamse Parkenmaand. 

Boswachters, vrijwilligers en natuurverenigingen nemen je tijdens de Rotterdamse Parkenmaand mee op pad door de stads- en wijkparken. De parken zijn ook een prachtig podium voor kleine concerten en dansvoorstellingen. Op www.parkenmaand.nl zijn ze allemaal te vinden en de activiteiten zijn meestal gratis.

Kom eens langs op Buitenplaats De Tempel!

Lukt het je niet om één van de concerten de afgelopen tijd bij te wonen? Raadpleeg dan de online activiteitenkalender voor toekomstige evenementen. De buitenplaats is het sowieso waard om te ontdekken. Dit kan op eigen gelegenheid, maar enthousiaste vrijwilligers van Natuurmonumenten zijn wekelijks (van april tot oktober met goed weer) op zondagmiddagen bij het mobiele informatiepunt aanwezig om je eventueel meer te vertellen over deze bijzondere historische plek en het omliggende Rotterdams platteland. 

Wil je even relaxen na je wandeling of gewoon gezellig bijkletsen met vrienden of familie? Voor een hapje en drankje strijk je neer bij de foodtruck. In het seizoen ook elke zondag geopend in de boomgaard tussen 12.00 – 16.00 uur.

Meer informatie

Vanaf de A13 en de West-Abtspolderseweg in Rotterdam rijd je zo richting de parkeerplaats van Buitenplaats De Tempel. Leden van Natuurmonumenten parkeren gratis. Ben je nog niet bekend met De Tempel en wil je op tijd zijn, bereid je route dan goed voor en reken er op dat vanaf de hoofdparkeerplaats het ongeveer 10 tot 15 minuten wandelen is om in de boomgaard te komen waar de optredens voornamelijk worden gegeven. Uiteraard kun je ook met de fiets naar Buitenplaats De Tempel toe komen. Er is plek om die te parkeren bij de parkeerplaats of vooraan bij de Delftweg. En ben je in het bezit van een sloep, dan is er een riante afmeersteiger aan de Delftse Schie, genaamd "De Overtuin".

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid