Terug

Polderpadroute: Fietsen langs de Kralingse Plas

Waar: Rotterdams platteland

Polderpadroute: Fietsen langs de Kralingse Plas
2 uur 21
28.3 km

Over de route

Rotterdam mag dan een wereldstad zijn; het is er wel een met groene longen. Het Hoge en Lage Bergse Bos, de Kralingse plas en bos en de schitterende begraafplaats Crooswijk geven de stad de broodnodige 'groene adem'.

Het Polderpad is een fiets- en wandelroute tussen de rivieren de Schie en de Rotte. Te midden van een druk en verstedelijkt gebied brengt het Polderpad je dwars door het hart van vier groene droogmakerijen. Je ziet vogels, vee, boerderijen met monumentale bomen, hoge vaarten, dijken en gemalen.

Download de complete audioroute in de app Natuur Routes

Hieronder vind je alleen de routebeschrijving van het Polderpad. Wil je bij de punten de bijbehorende verhalen horen? Download de fietsroute in de route app en stap achterop bij Chris Vemer van Radio Rijnmond.

 

Tip tijdens deze fietsroute

Deze fietsroute is makkelijk op te pikken vanuit Rotterdam CS. Station uit, rechtsaf (Weena). Hofplein recht oversteken. Op de Admiraal de Ruyterweg net na P de Rotte linksaf Jonker Fransstraat. Via Linker Rottekade kom je op Crooswijksebocht. Bij kpt 84 naar kpt 88.

Let op: Vanwege de aanleg A13/A16 en de daardoor snel veranderde omstandigheden kan het zijn dat je tijdens deze route op sommige punten omgeleid wordt. Dit staat niet in onderstaande route aangegeven. Advies is om de borden van de wegwerkzaamheden te volgen.

Tekst route: Monica Wesseling

Waar kun je starten

Rotterdams platteland
Startpunt

NS station Rotterdam Noord

Wat kom je onderweg tegen?

Startpunt

1. Startpunt

Rotterdam mag dan een wereldstad zijn; het is er wel een met groene longen. Het Hoge en Lage Bergse Bos, de Kralingse plas en bos en de schitterende begraafplaats Crooswijk geven de stad de broodnodige 'groene adem'. Buiten Rotterdam lijkt het veel meer knokken om de groene ruimte. Dorpen, bedrijven en wegen rukken op. Flora en fauna komen steeds meer in de knel. Bovendien, en dat is minstens even belangrijk, heeft de randstedeling het steeds moeilijker om bij huis fijne, groene wandel- of fietsommetjes te vinden. Daarom ook probeert Natuurmonumenten steeds meer groen veilig te stellen én mooier te maken. Met bloemenweiden, sloten vol leven en her en der moerasjes.Station aan noordzijde verlaten. Straatweg, rechtsaf Minstreelstraat, einde linksaf. Je rijdt nu langs de Rotte en blijft het water volgen (richting kpt 88).

De Rotte

2. De Rotte

Vervolg je weg

Libellen boven het water
Libellen boven het water

3. Libellen boven het water

Vervolg je weg

Meer routes in de buurt

Polderpadroute: Van stadse frats naar lekker groen

Polderpadroute: Van stadse frats naar lekker groen

Polderpadroute: Van Rotte tot Schie, bij Rotterdam

Polderpadroute: Van Rotte tot Schie, bij Rotterdam

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.