Terug
0

Polderpadroute: Van stadse frats naar lekker groen

Waar: Rotterdams platteland

Polderpadroute: Van stadse frats naar lekker groen
2 uur 15
27 km

Over de route

Nog geen tien minuten nadat je station Rotterdam-Noord heb verlaten, fiets je al temidden van het groen. Het fluitenkruid bloeit, kleine karekieten roepen, libellen dansen hun lichtvoetig menuet.

En het wordt nog groener, daar in die stadsrand. Want samen met de gemeente Rotterdam en toekomstgerichte stadsboeren werkt Natuurmonumenten aan meer en groener groen in de noordrand van Rotterdam.

Let op: Vanwege de aanleg A13/A16 en de daardoor snel veranderde omstandigheden kan het zijn dat je tijdens deze route op sommige punten omgeleid wordt. Dit staat niet in onderstaande route aangegeven. Advies is om de borden van de wegwerkzaamheden te volgen.

Het Polderpad

Het Polderpad is een fiets- en wandelroute tussen de rivieren de Schie en de Rotte. Te midden van een druk en verstedelijkt gebied brengt het Polderpad je dwars door het hart van vier groene droogmakerijen. Je ziet vogels, vee, boerderijen met monumentale bomen, hoge vaarten, dijken en gemalen.

Download de complete audioroute in de app Natuur Routes

Hieronder vind je alleen de routebeschrijving van het Polderpad. Wil je bij de punten de bijbehorende verhalen horen? Download de fietsroute in de route app en stap achterop bij Chris Vemer van Radio Rijnmond.

Tekst route: Monica Wesseling

Waar kun je starten

Rotterdams platteland
Startpunt

NS station Rotterdam Noord

Wat kom je onderweg tegen?

Startpunt
Startpunt
Startpunt

1. Startpunt

Misschien hebben Amerikanen toch gelijk als ze ons land een park met daarin een paar steden noemen. Zo voelt het tenminste wel. Want nog geen tien minuten nadat je station Rotterdam-Noord heb verlaten, fiets je al temidden van het groen. Het fluitenkruid bloeit, kleine karekieten roepen, libellen dansen hun lichtvoetig menuet. En het wordt nog groener, daar in die stadsrand. Want samen met de gemeente Rotterdam en toekomstgerichte stadsboeren werkt Natuurmonumenten aan meer en groener groen in de noordrand van Rotterdam.Start Rotterdam Noord. Station in noordelijke richting verlaten. Straatweg, rechtsaf Minstreelstraat, einde linksaf (Bergse Rechter Rottekade). Rechtdoor fietsluis door. Op Prinsemolenpad kpt 88 volgen.

Groene vingers

2. Groene vingers

Vervolg je weg.

Aangenaam verpozen

3. Aangenaam verpozen

Vervolg je weg.

Meer routes in de buurt

Polderpadroute: Fietsen langs de Kralingse Plas

Polderpadroute: Fietsen langs de Kralingse Plas

Polderpadroute: Van Rotte tot Schie, bij Rotterdam

Polderpadroute: Van Rotte tot Schie, bij Rotterdam

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.