Terug
0

Polderpadroute: Van Rotte tot Schie, bij Rotterdam

Waar: Rotterdams platteland

Polderpadroute: Van Rotte tot Schie, bij Rotterdam
2 uur 28
29.5 km

Over de route

Ga mee de stad uit. Als je in de polder staat heb je een prachtig uitzicht op de wereldstad Rotterdam! Ontdek het Rotterdams platteland met hoge dijken en rivieren, grazende koeien en zingende vogels. Fiets mee langs de rivier de Schie en de Rotte en laat je meevoeren door alle verhalen van vroeger en nu.

Het Polderpad is een fiets- en wandelroute tussen de rivieren de Schie en de Rotte. Te midden van een druk en verstedelijkt gebied brengt het Polderpad je dwars door het hart van vier groene droogmakerijen. Je ziet vogels, vee, boerderijen met monumentale bomen, hoge vaarten, dijken en gemalen.

Download de complete audioroute in de app

Hieronder vind je alleen de routebeschrijving van het Polderpad. Wil je bij de punten de bijbehorende verhalen horen? Download de fietsroute in de route app en stap achterop bij Chris Vemer van Radio Rijnmond.

Waar kun je starten

Rotterdams platteland
Startpunt

NS station Rotterdam Centraal

Wat kom je onderweg tegen?

Startpunt Rotterdam CS

1. Startpunt Rotterdam CS

Ga mee de stad uit. Chris Vemer neemt je mee langs de verhalen van vroeger en nu van het Polderpad. In de route-app Natuur Routes van Natuurmonumenten vind je de audioverhalen! Kijk hier hoe je de route-app kunt downloaden op je telefoon.

Met je rug naar het treinstation ga je rechts Weena op. Weena loopt over in Beukelsdijk, vervolg je weg. Ga na 1.0 km bij de rotonde schuin rechts naar Beukelsweg. Houd rechts aan en vervolg je weg op de Abraham van Stolkweg. Ga na ruim een half kilometer links naar Professor Jonkersweg. Steek de Jonkersbrug over en ga links, naam wordt Delfshavenseweg. Ga na 1.6 km bij de T-splitsing rechtsaf naar Overschiese Dorpsstraat.

De hoge brug over de Schie

2. De hoge brug over de Schie

John van den Berg van Museum Oud-Overschie weet alles over de middeleeuwse stedenstrijd om de Schie.

De Overschiese Dorpsstraat wordt Delftweg. Vervolg deze voor 3,5 km. Ga na Landgoed de Tempel niet rechtsaf de Tempelweg op, maar rij langs begraafplaats Hofwijk door tot in het dorpje Zweth. Ga over de brug rechtsaf, het Zwethpad op, richting de A13

Drie landgoederen aan de Schie

3. Drie landgoederen aan de Schie

Historisch geograaf Sandra van Lochem onderzocht de erfgoedschatten op Landgoed de Tempel, waaronder een unieke collectie tuinbeelden.

Fiets het Zwethpad op, richting de A13 en ga het tunneltje onder de A13 door. Ga direct na het tunneltje, linksaf, omhoog. 

Praktische informatie

  • Belevenisboerderij Schieveen

Meer routes in de buurt

Wandelroute vanuit de stad naar het Rotterdams platteland

Wandelroute vanuit de stad naar het Rotterdams platteland

Polderpadroute: Van stadse frats naar lekker groen

Polderpadroute: Van stadse frats naar lekker groen

Polderpadroute: Fietsen langs de Kralingse Plas

Polderpadroute: Fietsen langs de Kralingse Plas

Bekijk alle routes
logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.