Terug

Polderpadroute: Hoe fijn zo'n rotte route kan zijn

Waar: Rotterdams platteland

Fietsen over het polderpad
1 uur 53
22.5 km

Over de route

Fietsen in de Noordrand van Rotterdam is regelrecht verbazingwekkend. Het 'buiten-groen' blijkt verrassend dicht bij de stad; het landschap wonderlijk gevormd door mensen.

Het Polderpad is een fiets- en wandelroute tussen de rivieren de Schie en de Rotte. Te midden van een druk en verstedelijkt gebied brengt het Polderpad je dwars door het hart van vier groene droogmakerijen. Je ziet vogels, vee, boerderijen met monumentale bomen, hoge vaarten, dijken en gemalen.

Download de complete audioroute in de app Natuur Routes

Hieronder vind je alleen de routebeschrijving van het Polderpad. Wil je bij de punten de bijbehorende verhalen horen? Download de fietsroute in de route app en stap achterop bij Chris Vemer van Radio Rijnmond.

Tip tijdens deze fietsroute

Voor een extra leuk ommetje door Oud Verlaat ga je - als de President Wilsonweg een bocht naar links maakt - rechtdoor, de Wollefoppeweg in. Via kpt 91 naar kpt 92.

Tekst route: Monica Wesseling

Waar kun je starten

Rotterdams platteland
Startpunt

NS station Rotterdam Alexander

Wat kom je onderweg tegen?

Startpunt

1. Startpunt

Fietsen in de Noordrand van Rotterdam is regelrecht verbazingwekkend. Het 'buiten-groen' blijkt verrassend dicht bij de stad; het landschap wonderlijk gevormd door mensen. Water dat hoger ligt dan de landerijen, bos bovenop het vuilnis en waterwerken vol met vogels. Ok, de stad blijft steeds nabij en de horizon is nooit helemaal open, maar fietsend langs de Rotte of door bos en polder ben je toch echt even vakantieachtig weg. Start NS Rotterdam-Alexander. Station aan noordzijde verlaten. Meteen aan de onderkant van de roltrap zie je routebordje kpt 9. Dat volgen. Van kpt 9 naar kpt 92.

Verlaat

2. Verlaat

Na kpt 92, kpt 93

Bergen

3. Bergen

Na kpt 93, kpt 94

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.