Mountainbiken

Montferland Mountainbike Marathon

Montferland Mountainbike Marathon

Waar

Montferland

  Activiteit

  Montferland Mountainbike Marathon

  Na een jaar afwezigheid, wordt het Wielerfestival Montferland in 2018 opnieuw georganiseerd, op zondag 10 juni. De Montferland Mountainbike Marathon zal dan opnieuw het hoogtepunt van het Wielerfestival vormen.

  Met afstanden tot ruim 100 kilometer door de heuvelachtige Montferlandse bossen is dit een van de mooiste en meest uitdagende mountainbike wedstrijden in Nederland.

  Schrijf je nu in

  Wat is er mooier dan mountainbiken in de natuur? De Montferland Mountainbike Marathon zou niet hetzelfde zijn zonder het afwisselende decor van Montferland. De boswachters van Natuurmonumenten houden dit gebied in topconditie, met ruimte voor mens en dier. Je kunt de natuur steunen door als deelnemer aan de Montferland Mountainbike Marathon een vrijwillige bijdrage te doen aan Natuurmonumenten.

  Red onze insecten

  Dit jaar besteedt Natuurmonumenten extra aandacht aan insecten. Het gaat namelijk slecht met onze insecten, in 30 jaar tijd is 76% van de insecten verdwenen. Insecten zijn onmisbaar als bestuiver van planten, bodemverbeteraar en voedsel voor andere dieren. Als de insecten verdwijnen, verdwijnen ook de andere dieren en planten uit ons landschap. Daarom zet Natuurmonumenten zich in voor de insecten. Door de akkers van Montferland op biologische wijze te bebouwen zijn ze bijzonder rijk aan akkerkruiden en insecten. Help je ook mee? Alle donaties aan de Montferland Mountainbike Marathon gaan naar de insecten. Met jouw bijdrage gaan we de insecten in Nederland redden.

  Doe mee en steun de natuur

  Montferland Mountainbike Marathon

  za. 15 sep. 2018 - 10:15