Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Lezing geschiedenis Landgoed Mookerheide

Lezing geschiedenis Landgoed Mookerheide

Waar

Mookerheide

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00
Kinderen
  • Normaal€ 5,00
  • Ledenprijs€ 3,50
  • € 3,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Lezing geschiedenis Landgoed Mookerheide

Tijdens deze lezing duiken we dieper in de geschiedenis van landgoed Mookerheide. Jan J. Luden uit Driebergen bouwde tussen 1903 en 1909 het jachtslot op Landgoed Mookerheide. Historische kenner van het landgoed Theo Willems neemt je mee in de geschiedenis van dit prachtige landgoed

Landgoed Mookerheide heeft de afgelopen eeuw vele bewoners gehad die allemaal hun stempel op het 150 hectare grote landgoed hebben gedrukt.  

Het unieke jachtslot werd gebouwd in jugendstil-stijl. Vele bijzondere details zijn nog altijd zichtbaar. De werkzaamheden in het slot zijn in volle gang en daarmee worden oude structuren nog beter zichtbaar. Ondanks dat de werkzaamheden in volle gang zijn nemen we je mee naar binnen. Verbaas je over de authentieke details en de glas-in-lood ramen. Ook wordt tijdens het verhaal de familie Vroeg, de Tweede wereldoorlog en de Zusters van Bethanië niet vergeten. 

Jan Luden wilden in de kassen een tuinderij beginnen. Hij kreeg het alleen niet van de grond. Nu meer dan 100 jaar later staan de kassen en tuinen na restauratie er geweldig bij en worden er volop groenten, fruit en bloemen geteeld.

Het herstel van het landgoed door Natuurmonumenten is in volle gang. Oude historische paden worden weer teruggebracht en oude bomen worden vrij gezet van omliggende begroeiing.

Bij deze lezing word je welkom geheten met een lekker kopje koffie. Daarna begint de lezing en ga je ook dieper in op bepaalde onderdelen die je ter plekke gaat bekijken. In het jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent.

Meer weten over het project. www.natuurmonumenten.nl/projecten/landgoed-jachtslot-de-mookerheide

Door jouw deelname steun je het behoud van de tuinen en kassen op Landgoed Mookerheide.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo