Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Workshop vachtvilten Dwingelderveld

Waar

Nationaal Park Dwingelderveld

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 105,00
  • Ledenprijs€ 95,00

Geannuleerd

Activiteit

Workshop vachtvilten Dwingelderveld

De 'producent'

De schaapskudde van Natuurmonumenten in Lhee bestaat uit Drentse Heideschapen. Door hun harige lokken en dichte onderwol zijn de vachten van deze schapen heel geschikt om te vilten.

Aan 't werk

Vilten vraagt om fysieke kracht, omdat er met wol water en zeep van meerdere lagen wol één geheel gemaakt wordt. Bij dit proces word je goed begeleid, zodat iedereen aan het eind van de dag met een mooie vacht naar huis gaat.

Het resultaat

We vilten op een prachtige plek, op het erf bij de schaapskooi. We starten de dag samen met de kudde.

Een prachtige vacht van het Drents heideschaap, koffie, thee en een biologische lunch van Theehuys de Anserdennen zijn bij de prijs inbegrepen. Vegetarisch of dieet wensen kun je doorgeven aan het secretariaat van beheerkantoor Zuid Drenthe: 0522- 476200 of [email protected]

Tips:

  • je werkt met veel water; trek kleding aan, die ertegen kan.
  • draag laarzen of sandalen met een goed profiel.
  • neem een vuilniszak of grote plastic bak (wasmand?) mee, want je krijgt de vacht nat mee naar huis met aanwijzingen om de vacht te drogen en af te werken.

Route:

Zet de auto op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer, Achter 't Zaand, 7963 RA Dwingeloo en loop vandaar via het zandpad richting de hei (ongeveer 10 minuten), daarna rechtsaf richting schaapskooi. Start workshop: Schaapskooi Achter 't Zaand 4 in Lhee.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo