Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Familieconcert & borrel jong talent Charlotte Kouwe in de openlucht bij de Carolinahoeve

NMF Kamermuziekfestival: Familieconcert & borrel jong talent Charlotte Kouwe in de openlucht bij de Carolinahoeve

Waar

Nationaal Park Veluwezoom

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 35,00
  • Ledenprijs€ 29,00
Kinderen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Familieconcert & borrel jong talent Charlotte Kouwe in de openlucht bij de Carolinahoeve

De Carolinahoeve in het Nationaal Park Veluwezoom was een veilige plek voor handelsreizigers om pauze te nemen van hun tocht, zich even op te kunnen warmen en de paarden te wisselen. Daar strijken nu jonge natuurtalenten neer. Met hun zoete klanken warmen zij u als passant op voor de rest van uw wandeling. Charlotte en muziekvriend Julian zijn 17. In een concert speciaal voor jong en oud klinkt een afwisselend programma van bekende en onbekendere werkjes die de violisten verbinden met elkaar en met de natuur. Regendruppels, insecten, een voorbijglijdende zwaan, het groene voorjaarsgras onder hun voeten, het dansen van een tango. Laat je verrassen door het enthousiasme en de verbeeldingskracht.

Sinds een jaar heeft Charlotte een viool van het NMF in bruikleen, gebouwd door Lodewich Roumen in Amsterdam, 1820. Naast vioolspelen (jong-talentklas Koninklijk Conservatorium) houdt ze enorm van natuur en speelt ze zo vaak mogelijk buiten. Een echt natuurtalent!

Programma

  • Charlotte Kouwe, viool
  • Julian Jeukendrup, viool
  • Jorrick Simmes, piano

"Elementen uit de natuur" Bekende en onbekendere werken van onder meer Bach, Piazzolla, Saint-Saëns en Pärt.

Eindeloze vergezichten

In Nationaal Park Veluwezoom vind je haast ongerepte natuur met bossen, zandverstuivingen,  landgoederen en heideheuvels tot aan de horizon. In alle jaargetijden een prachtig decor voor een bezoek aan de natuur! In dit natuurgebied ligt al meer dan 250 jaar een hoeve verscholen waar bezoekers heerlijk kunnen verblijven, De Carolinahoeve. Gelegen langs verbindingswegen lag De Carolinahoeve lang geleden (1851) als pleisterplaats op een open plek in het bos. Destijds was het een veilige plek voor handelsreizigers om pauze te nemen van hun tocht, zich even op te kunnen warmen en de paarden te wisselen. Een uniek rustpunt is het nog steeds; het ligt midden in de natuur en is alleen bereikbaar te voet, te paard of per fiets. Tijdens het Kamermuziekfestival kun je in de open lucht genieten van een concert in een prachtige omgeving.

Concerten in de openlucht

Tijdens het Kamermuziekfestival kun je genieten van een concert in een prachtige omgeving. Dit ticket combineert een uniek concert in de buitenlucht met een heerlijk borrelarrangement (bier/fris/wijn en een borrelplank) bij de Carolinahoeve na het concert. Voor kinderen is een kinderarrangement (fris/sapje en een OERRR tosti) beschikbaar voor 10 euro p.p. Dit kinderarrangement is alleen rechtstreeks te boeken via de Carolinahoeve. Reserveren kan via [email protected]. Kindertickets voor het concert kun je wel via het boekingssysteem kopen.

Praktische informatie

  • Het concert vindt plaats in de open lucht. Houd de weersvoorspelling in de gaten en denk aan warme kleding of een sjaal.
  • De Carolinahoeve is autovrij. Automobilisten kunnen op ongeveer 1,5 km afstand van de Carolinahoeve parkeren op parkeerplaats De Lappendeken in De Steeg. U kunt vanaf de parkeerplaats samen met de boswachters van Natuurmonumenten naar de Carolinahoeve wandelen. Deze begeleide wandeling start om 14:00 uur. U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid naar de Carolinahoeve lopen, het is vanaf de parkeerplaats ongeveer 25 minuten lopen naar De Carolinahoeve.
  • Deze locaties is niet/slecht toegankelijk voor minder validen en rolstoelgebruikers.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid