Wandelen

Nachtegalen avondwandeling Midden-Herenduin

Nachtegalen avondwandeling Midden-Herenduin

Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 12,50
  • Ledenprijs€ 8,75
Kinderen
  • Normaal€ 6,25
  • Ledenprijs€ 4,38

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Nachtegalen avondwandeling Midden-Herenduin

Samen met de boswachter op pad en op zoek naar het meesterlijke geluid van de nachtegaal. De wandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar, die een wat langere wandeling in de schemering leuk vinden.

Sprookjesachtige zangvogel

De nachtegaal is een van de meest aansprekende zangvogel. Iedereen kent deze vogel. Al was het maar uit een sprookje. De nachtegaal compenseert zijn onopvallende verenkleed en verborgen levenswijze ruimschoots met zijn fabuleuze zang. Tijdens deze wandeling hoor je het sprookje van de duinen, terwijl het langzaam donker wordt. Het bos en het duin wordt stil, de nachtegalen gaan door. Sta stil, luister, hoor, herken en geniet!

Misschien komen we ook nog reeën, damherten, bosuilen en houtsnippen tegen.

Dodenherdenking 4 mei

Bij de nachtegalenexcursie op 4 mei staan we om 20:00 uur uiteraard stil voor de dodenherdenking. De stilte van de natuur voegt hier een extra dimensie aan toe.

Handig om te weten:

  • Trek stevige wandelschoenen aan en neem een warm jack/vest mee.
  • De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
  • Op deze locatie geldt voor niet-leden een parkeerbijdrage. Deze betaal je via een QR-code met een betaalpapp op je telefoon. Als lid van Natuurmonumenten parkeer je gratis.

Het complete activiteitenprogramma van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, ook van andere organisaties, is hier te vinden: Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo