Ga direct naar inhoud
Terug

Trailrun Zuid-Kennemerland

Waar: Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Trailrun Zuid-Kennemerland
2 uur 39
17,49 km
  • Honden niet toegestaan
  • Trailrunning
  • Trailrunning mogelijk

Over de route

Train je fit tijdens deze afwisselende route door de duinen van het Nationaal Park.

Let op: de trailrun is niet gemarkeerd.

  • De winter van 2023-2024 is extreem nat, er staan op veel plekken paden onder water. Let op de aanwijzingen in het veld en volg deze op! Check vooraf onze nieuwsberichten over afsluitingen. De route kan niet meer met schoenen gelopen worden omdat de doorgang bij de tankgracht onder water staat. Een eigen route zoeken buiten de normale paden is niet toegestaan, dit geeft te veel verstoring voor de dieren in het gebied.

In de winter kan een wandelpad nabij de strandopgang onder water staan. Ter plekke is een omleiding aangegeven. Buiten wegen en paden lopen is niet toegestaan.

In dit gebied mogen honden niet mee. Je loopt over duinpaadjes: bosgrond, los duinzand, hellingen. Lekker afwisselend! Buiten wegen en paden lopen is niet toegestaan, daarvoor kun je wel op het strand terecht.

Je loopt door eeuwenoude bossen, over voormalige landgoederen, langs bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en over hoge duintoppen. Eén duintop verder ligt de Noordzee. De trail begint in Landgoed Duin en Kruidberg, een heuvelachtig parkbos dat ooit toebehoorde aan stadhouder en koning Willem III. Slingerende single tracks leiden naar Landgoed Heerenduinen met zeldzame duineikenbossen. Dan volgt een brede strook open duingebied richting de zee met vele vergezichten. 

Waar kun je starten

Nationaal Park Zuid-Kennemerland duinen

Wat kom je onderweg tegen?

1. Uitdagende hoogteverschillen

Landgoed Duin en Kruidberg is een bosrijk gebied op duizenden jaren oude strandwallen met talloze smalle paden en uitdagende hoogteverschillen. Duin en Kruidberg loopt naadloos over in Landgoed Heerenduinen.

2. Open duingebied

Er is vrijwel geen beschutting in het open duingebied van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het voordeel is dat de wolkenluchten vaak prachtig zijn.

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda