Ga direct naar inhoud
Terug

Wandelroute Heerenduinen | Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Waar: Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Wandelroute Heerenduinen | Nationaal Park Zuid-Kennemerland
1 uur 30
4,48 km
  • Honden niet toegestaan

Over de route

Wandel over hoge duintoppen met fantastisch uitzicht en door bossen met eeuwenoude eiken.

Geniet tijdens deze wandeling van het duinlandschap in Heerenduinen. Dit landgoed ligt in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, vlak bij IJmuiden. Onderweg zie je misschien wel een ree of een vos. Of ontmoet je een van de grote grazers; een konikpaard of een Schotse hooglander.

  • De wandelroute is gemarkeerd met groene pijltjes.

Waar kun je starten

Nationaal Park Zuid-Kennemerland duinen

Wat kom je onderweg tegen?

1. Omgevallen beuk

Volg vanaf de parkeerplaats eerst het fietspad. Aan de linkerkant zie je een hele grote beuk liggen. Tijdens een storm is hij met wortel en al uit de grond getrokken. Circa 30 meter na de omgevallen beuk ga je links een klein bospad in (volg het groene pijltje).

2. Eikenbos

Bijzonder aan Heerenduinen zijn de zeldzame duineikenbossen. De stammen en de takken van deze eeuwenoude eiken zijn prachtig en mysterieus door hun grillige vormen. Kleine, smalle paadjes voeren je door dit spannende bos.

3. Spelen en picknicken

Ga hier naar rechts voor het speelveld / picknickplek (ongeveer 100 meter). Een heerlijk veldje om te picknicken en uit te rusten. Laat de kinderen op ontdekkingsreis gaan en lekker rennen en spelen. Kijk ook even bij de omgevallen boom. Bij de wortels zie je veel kleine gaatjes. Ze zijn gemaakt door kevers en andere insecten die dol zijn op dood hout.

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda