Ga direct naar inhoud
Fietsen

Fietsexcursie 'Beheerwerk in het Noordal'

Fietsexcursie 'Beheerwerk in het Noordal'

Waar

Noordal

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Fietsexcursie 'Beheerwerk in het Noordal'

Aan de slag voor de kalkgraslanden

In het Noordal dwaal je door een verrassend afwisselend landschap. De drassige hooilanden en moerasbossen worden onderbroken door hoogstamboomgaarden en droge hellingen. Door die veelzijdigheid is het Noordal een thuis voor allerlei planten en dieren, waaronder het zeldzame vliegend hert. De komende tijd voeren we werkzaamheden uit om de kalkgraslanden in dit bijzondere gebied te herstellen. 

Met de werkzaamheden maakt Natuurmonumenten dit prachtige gebied klaar voor de toekomst. Dat doen we met steun van het Programma Natuur voor Natura 2000-gebieden, waarmee provincie en Rijk het herstel van kwetsbare natuurgebieden ondersteunen. Dat is nodig, want steeds meer planten en dieren verdwijnen. 

Op de fiets met de boswachter

We vinden het belangrijk om omwonenden en andere belangstellenden goed op de hoogte te houden van wat we gaan doen. Daarom nodigen we je van harte uit om mee te gaan op fietsexcursie met boswachter Natuurbeheer Guido Franck. Vanuit Noorbeek bezoeken we het Belgische Altenbroek, waar je kunt zien welk resultaat we van de werkzaamheden verwachten. Onderweg legt boswachter Guido uit wat we gaan doen en waarom we dat gaan doen. 

 

  • Deze activiteit is géén toeristische gebiedsexcursie, maar is bedoeld om de noodzaak en de aanpak van het beheerwerk in de natuur ter plaatse uit te leggen. 
  • We komen onderweg een paar stevige heuvels tegen. Daarom adviseren we deelnemers een goed functionerende fiets met elektrische ondersteuning te gebruiken. Een uitstekende conditie met sportieve (wielren)fiets kan natuurlijk ook.
  • Meld je vooraf aan via de knop 'Direct aanmelden'.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid