Dieren spotten

Vleermuis excursie op Oldenaller

Vleermuis excursie op Oldenaller

4 km

Waar

Oldenaller

Vertrekpunt

    Parkeerplaats hoek Oldenallerallee - Nijkerkerstraat

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 15,00
  • Ledenprijs€ 10,50
Kinderen
  • Normaal€ 7,50
  • Ledenprijs€ 5,25

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Vleermuis excursie op Oldenaller

Ga op zoek naar vleermuizen op Landgoed Oldenaller. Na een korte presentatie en een vleermuisspel ga je met de boswachter en vleermuiskenner op zoek naar de plekken waar deze dieren (uit)vliegen. Onderweg vertelt de boswachter over het landgoed, de soorten vleermuizen die hier voorkomen en laat je zelfs vleermuizen horen met de batdetector!

Bat detector

Het enige dat de avondstilte verbreekt, is het geluid van de ’bat detector’. Want die heb je nodig om de vleermuizen te kunnen horen! Als echte nachtdieren oriënteren vleermuizen zich in het donker door het maken en weer opvangen van heel hoog geluid. Dit geluid is vaak niet te horen voor het menselijk oor. De bat detector zet de vleermuisgeluiden om naar voor de mens hoorbare geluiden. Je zal merken dat iedere soort vleermuis een eigen typerend geluid maakt. En met een beetje geluk zie je de diertjes misschien wel.

Mythen en fabels

Er is geen diersoort in Nederland waarover zoveel mythen en fabels de ronde gaan. Vliegen vleermuizen echt in je haar? Leven er vampiers in Nederland? Tijdens deze tocht hoor je wat er nu wel en niet waar is over deze mysterieuze jagers. En waarom er verschillende soorten vleermuizen leven op dit landgoed. Daarnaast is er voldoende tijd om te genieten van de rust en de stilte tijdens deze prachtige avondwandeling.

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats hoek Oldenallerallee - Nijkerkerstraat
  • Rechtstreeks
logo