Natuurwerkdag op de Oude Buisse Heide

Natuurwerkdag op de Oude Buisse Heide

Waar

Oude Buisse Heide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Natuurwerkdag op de Oude Buisse Heide

Samen buiten aan de slag: dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag! Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan. Samen gaan we zagen, snoeien en meer. Op de Oude Buisse Heide (Achtmaal, Zundert) kunnen vrijwilligers samen met Natuurmonumenten aan de slag om te zorgen dat heide daadwerkelijk heide blijft. Dat is nodig want jonge berken en dennen zorgen er langzaam voor dat de heide wordt verdrongen door bos. En we hebben een hoop handen nodig... door de coronacrisis hebben we een hoop mankracht moeten missen.

Op zaterdag 6 november zijn vrijwilligers welkom om te helpen met het uitsteken van berkjes en het afzagen van dennen. We starten om 10.00 uur. De verzamellocatie wordt nog bekend gemaakt. 

 

We kunnen niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en heidevelden is vaak in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.


Oude Buisse Heide
De Oude Buisse Heide is echt een pareltje met een typisch cultuurlandschap. Vincent van Gogh haalde zijn inspiratie uit dit landgoed. Schrijfster en politica Henriëtte Roland Holst beleefde samen met haar man, kunstenaar Richard Roland Holst, vele zomers op de Oude Buisse Heide. En nog steeds kun je hier inspiratie opdoen en struinen door de oude bossen, langs weilanden, akkers, vennen en natuurlijk de heide.

Wist je dat aan het eind van de 20ste eeuw nog maar minder dan één procent van Nederland uit heide bestond? Daarom probeert Natuurmonumenten samen met vrijwilligers zo goed mogelijk voor de heide te zorgen.


Doe ook mee!
Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een (halve) dag aan de slag te gaan? Meld je dan aan!

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo