Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Anton Spronk Duo speelt in de Herenkamer op de Oude Buisse Heide

NMF Kamermuziekfestival: Anton Spronk Duo speelt in de Herenkamer op de Oude Buisse Heide

Waar

Oude Buisse Heide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Anton Spronk Duo speelt in de Herenkamer op de Oude Buisse Heide

In de Herenkamer, waar Henriëtte Roland Holst en haar echtgenoot Richard Roland Holst vele uren doorgebracht hebben met andere intellectuelen en kunstenaars zoals Herman Gorter en Charley Toorop, spelen de Spronk-broeders een pracht programma. De "Innerlijke burcht" (Castillo interior) van Teresa van Ávila (1515-1582) beschrijft de geestelijke diepte van de mens en de zeer veelzijdige verhouding met God. Componist Pēteris Vasks zette dit beroemde werk op muziek, als duo voor viool en cello. Beiden bespelen prachtige instrumenten uit de NMF-collectie: een Gragnani-viool (1773) en een Vuillaume-cello (1865). Naast dit haast contemplatieve stuk, spelen zij ook de uitbundige Passacaglia van Händel/Halvorsen, en zetten hun instrumenten in vuur en vlam!

Programma

  • Gerard Spronk, viool
  • Anton Spronk, cello

J.S. Bach: Tweestemmige inventies, BWV 772-786 (selectie)

W.A. Mozart: Duo in G, KV. 423
I. Allegro
II. Adagio
III. Rondeau. Allegro

P. Vasks: Castillo Interior (2013)

Handel/Halvorsen: Passacaglia voor viool en cello

Inspirerende omgeving

De Buisse Hoeve, de Angorahoeve en het Atelier zijn onlosmakelijk verbonden met het echtpaar en kunstenaarsduo Henriette en Richard Roland Holst. Hier ontving het echtpaar Roland-Holst veel beroemde gasten als architect Hendrik Berlage, schilder Charley Toorop, dichter Herman Gorter en politicus Willem Drees. Op het landgoed deden ze inspiratie op en is veel kunst en poëzie gemaakt.

Praktische informatie

  • Je kunt parkeren bij Herberg ’t Pannehuske, Roosendaalsebaan 4, 4885 JK Achtmaal.
  • Na het concert kun je met de boswachter door het prachtige gebied terug naar de parkeerplaats wandelen. Kies je voor het concert van 13:00 uur, dan start de wandeling terug om 14:15 uur. Kies je voor het van 15:00 uur, dan start de wandeling terug om 16:15 uur.
  • De locatie is niet geschikt voor mindervaliden.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid