Weidevogels kijken met boer Arie tussen Rotterdam en Delft

Weidevogels kijken met boer Arie tussen Rotterdam en Delft

2 km

Waar

Polder Noord-Kethel

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00
Kinderen
  • Normaal€ 5,00
  • Ledenprijs€ 3,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Weidevogels kijken met boer Arie tussen Rotterdam en Delft

In het voorjaar is het een drukte van jewelste in het leven van de weidevogel. Ze bouwen hun nesten, maken spectaculaire baltsvluchten in de lucht en krijgen kuikens. Neem een kijkje op de biologische boerderij van boer Van den Berg en speur in het land achter de boerderij naar weidevogels. Deze wandeling is leuk voor het hele gezin! 

Wandeling met de boer

Ga mee met boer Arie van den Berg over het erf van Hoeve Ackerdijk. Tijdens de wandeling laat hij je zien hoe een biologisch melkveebedrijf eruit ziet. Er zijn kalfjes en lammetjes die we kunnen aaien.

Op zoek naar de weidevogels in Midden-Delfland

Na het bezichtigen van de boerderij springen we op een hoge boerenkar. Vanaf de wagen zie je de graslanden van Midden-Delfland en kun je de nesten van de vogels zelf ontdekken en observeren. Je ontdekt alles over de wondere wereld van de weidevogel!

Kijk voor meer informatie over de boerderij op www.hoeveackerdijk.nl

Rijk aan weidevogels

Ondanks dat het slecht gaat met weidevogelstand, zijn ze nog te vinden in Midden-Delfland en gelukkig is de polder in de Schiezone nog steeds rijk aan weidevogels. Boeren en natuurbeschermers werken hier samen om een plek te bieden voor de oer-Hollandse grutto en andere ‘boerenlandvogels’. Tijdens de wandeling laat biologische boer Arie graag aan jou zien wat er allemaal komt kijken bij goed weidevogelbeheer.

Tips van de boswachter tijdens het weidevogels kijken

  • Trek stevige schoenen of laarzen aan
  • Neem je verrekijker mee
logo