Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Vredevoetpad

  • Honden niet toegestaan
Wandelen

Vredevoetpad

Deze mooie wandelroute leid je door het oer-Hollandse landschap van Tienhoven langs plassen en kruidenrijke graslanden. Hier kom je tal van vogels tegen en groeien zeldzame planten.

Onderweg kun je even bijkomen op de picknickplek en kom je langs de historische molen de Trouwe Wachter. Het laatste stukje loop je door het dorp langs verschillende horeca-gelegenheden. Hier kun je uitgebreid genieten van een lekker bakkie!

De route wordt aangegeven door bewegwijzering van het wandelroutenetwerk Utrecht. Volg vanaf streekmuseum Vredegoed de knooppunten 46, 39, 13, 25, 14, 74, 75, 76, 77, 78 en 23.

In dit gebied broeden veel vogels in het voorjaar. Het is daarom belangrijk dat u op het aangegeven wandelpad blijft, om de vogels niet teveel te verstoren.

De route is minder geschikt voor kinderwagens of rolstoelen in verband met verschillende overstapjes over de hekken.

De route

 Startpunt

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.