Dieren spotten

OERRR bosuilen spotten - landgoed Velhorst

OERRR bosuilen spotten - landgoed Velhorst

Waar

Velhorst

Vertrekpunt

Kosten

Kinderen
  • Normaal€ 7,25
  • Ledenprijs€ 5,08

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

OERRR bosuilen spotten - landgoed Velhorst

Het mysterieuze geluid van een roepende bosuil hoor je vaak in spannende films. Wil je het geluid zelf horen en een spannende zoektocht in het donker naar uilen doen? Ga dan mee op deze tocht!

Op zoek naar roepende bosuilen

In het donker gaan we op zoek naar de bosuilen van landgoed Velhorst. De gids weet de beste plekjes om ze te horen. En heel misschien zie je er wel één vliegen, die op jacht is naar een lekkere muisje, let goed op want uilen vliegen geruisloos.

Braakballen pluizen

Als de uil een prooi gevangen heeft, dan verslindt hij deze met huid en haar. Hij braakt hij de onverteerbare delen weer uit in de vorm van een braakbal. Zo krijgt de uil hier geen last van. Dat is fijn de voor de uil en interessant voor ons. Als je zo'n bal uitpluist, weet je meteen meteen wat er op het menu van de uil heeft gestaan. Braakbalpluizen is superleuk om te doen. Je krijgt na afloop van deze tocht zo'n bal mee naar huis en een pluiskaart, waarop staat wat je kunt vinden. Let op: wel je handen erg goed wassen na het pluizen en ondertussen zelf geen 'prooien' verorberen!

We vragen slechts 1 ouder of verzorger per kind of meerdere kinderen aan te melden, zodat zoveel mogelijk kinderen mee kunnen.

Handige informatie: 

  • Graag 1 ouder of verzorger als begeleiding mee zodat er zoveel mogelijk kinderen deel kunnen nemen.
  • Vergeet je verrekijker niet!
  • Neem wat te drinken mee voor onderweg. 
  • Honden zijn helaas niet toegestaan
  • Als je goed naar de gids luistert, weet je zeker dat je een toffe en veilige avond hebt!

 

 

 

 

 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Huisregels

logo