Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

OERRR Paddenstoelen zoeken op landgoed Velhorst

OERRR Paddenstoelen zoeken op landgoed Velhorst

Waar

Velhorst

Vertrekpunt
Kosten
Kinderen
  • Normaal€ 7,00
  • Ledenprijs€ 4,00
  • € 4,00

Uitverkocht

Activiteit

OERRR Paddenstoelen zoeken op landgoed Velhorst

Ze staan er weer volop: paddenstoelen. Maar wat is nu het verschil tussen een inktzwam en een stinkzwam? En welke kun je eten? Het is herfstvakantie, dus trek er even heerlijk op uit en ga mee met de boswachter op paddenstoelenspeurtocht.

Kleurige paddenstoelen

Hoe hou ik een knolamaniet en een kastanjeboleet uit elkaar? Waar groeit een vliegenzwam eigenlijk? Kun je een aardappelbovist eten? Paddenstoelen zijn er in alle mogelijke vormen, kleuren en soms ook geuren. Het zijn de afvalverwerkers van de natuur en leven vaak van dood materiaal dat volop voorhanden is in het bos van landgoed Velhorst. Onderweg hoor je verhalen over het geheimzinnige leven van paddenstoelen en de verschillende verschijningsvormen.

In alle geuren en kleuren

Wandel mee met de boswachter en ervaar het bos in alle geuren en kleuren van de herfst. Deze wandeling is ook erg leuk voor kinderen. Afhankelijk van de groep is de wandeling zo'n 2 tot 4 kilometer lang en ben je ongeveer 2 tot 2,5 uur onderweg.

Praktische tips:

  • Neem een klein spiegeltje mee, daarmee kun je heel handig de onderkant van een paddenstoel kunt bekijken.  

  • Doe stevige, liefst waterdichte schoenen aan en trek warme kleding aan en/of neem regenkleding mee.

  • Koop vooraf online een kaartje

  • Honden mogen helaas niet mee

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo