Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Op pad met kinderen

Bomenexcursie Quackjeswater

Bomenexcursie Quackjeswater

Waar

Voornes Duin

Vertrekpunt

  Parkeerplaats Quackjeswater

  Duindijk 73235 KA Rockanje

Kosten
Volwassen
 • Normaal€ 10,00
 • Ledenprijs€ 7,00
Kinderen
 • Normaal€ 5,00
 • Ledenprijs€ 3,50
 • € 3,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Bomenexcursie Quackjeswater

Wandel mee rond het Quackjeswater, snuif het voorjaar op en leer van alles over de bomen in dit gebied. We wandelen rond het meer en zien de verschillende boomsoorten.

 

Door de bomen het bos zien in Voornes Duin

Het voorjaar kleurt de natuur weer groen. Tijdens de wandeling genieten we hiervan. Welke bomen staan er eigenlijk in het Quackjeswater. Waaraan herken je ze. Kunnen we ze ook op leeftijd schatten en hoe doe je dat? Hoe belangrijk zijn ze voor vogels?

Bomen

Gelukkig weet de gids veel over bomen te vertellen. Waar ze van leven bijvoorbeeld, hoe oud ze kunnen worden, waarom sommige het blad verliezen in de winter, waarom bladeren verkleuren in de herfst. En ook welke dieren in onze bomen leven: dat soort interessante dingen.

.

Tips van de boswachter tijdens deze wandeling

Neem je verrekijker mee

Trek stevige, dichte wandelschoenen aan

Trek warme kleding aan, ook een lange broek

De wandeling is geschikt voor kinderen ouder dan 6 jaar

De wandeling duurt ongeveer 2 uur; afstand 5 km

Je kunt gratis parkeren

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Parkeerplaats Quackjeswater
 • Duindijk 7, 3235 KA Rockanje (ZH)
 • Vanuit Rockanje: De Schapengorsedijk richting Hellevoetsluis, deze dijk gaat over op de Duindijk. 100 m voor het tunneltje onder de Dammenweg (N57) rechtsaf. Direct na de 'lus' linksaf naar het parkeerterrein. Vanuit Hellevoetsluis: Bij het verlaten van Hellevoetsluis gaat de Amnesty Internationallaan na de rotonde over in de Provincialeweg (N497). Bij het eerste kruispunt linksaf de Voorweg op. Na 60 m rechtsaf de Haringvlietweg volgen. Na 1,3 km linksaf de afslag op. Na 160 m bij t-splitsing rechtsaf, tunneltje onder Dammenweg (N57) door. 100 m na de tunnel linksaf. Direct na de 'lus' linksaf naar het parkeerterrein. Vanaf de Dammenweg (N57) (uitsluitend autoverkeer): Afslaan naar de Provincialeweg (N497) richting Hellevoetsluis. Na 1,4 km rechtsaf de Voorweg op. Na 60 m rechtsaf de Haringvlietweg volgen. Na 1,3 km linksaf de afslag op. Na 160 m bij t-splitsing rechtsaf, tunneltje onder Dammenweg (N57) door. 100 m na de tunnel linksaf. Direct na de 'lus' linksaf naar het parkeerterrein.
logo