Wandelen

Voorsterbosroute

Wandelen

Voorsterbosroute

Een korte wandeling door het steeds spannender wordende Voorsterbos en langs de Zwolse Vaart. Ideaal voor een rondje met de hond.

Volg vanaf parkeerplaats bij Café-Restaurant De Voorst de witte route.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

De route

 Startpunt

1Honden losloopgebied

Lekker wandelen met de hond door het bos, spelen en samen rennen. In het Voorsterbos kan dat rondom speelweide en recreatiecentrum De Voorst.  Houd je hond onder controle in verband met andere wandelaars, honden en wilde dieren.

Honden losloopgebied
Honden losloopgebied
Honden losloopgebied
Honden losloopgebied

2Zwolse Vaart

Aan de overkant van de Zwolse Vaart zijn in de winter van 2015/2016 natuurvriendelijke oevers aangelegd. De oevers zijn nu minder steil, zodat oever- en waterplanten zich goed kunnen ontwikkelen. Vissen gebruiken ondiepe oevers voor het afzetten van kuit. En de otter zou hier ook zo maar een plekje kunnen vinden. Optimaal effect dus voor de natuur én de beleving!

Zwolse Vaart
Zwolse Vaart
Zwolse Vaart
Zwolse Vaart

3Rabatten

Hier loop je een verrassend stukje Voorsterbos in, met zogeheten rabatten. De opgehoogde rabatten maken het mogelijk om ook in natte, moerasachtige bodems productiebossen aan te leggen. Hier heeft het bos geen productiefunctie meer en verdwijnt het rechte patroon langzaam.

Rabatten
Rabatten
Rabatten
Rabatten

4Verbinding Stienteroute

De natuur mag hier haar gang gaan: dood hout blijft liggen en af en toe waait er een boom om. Het resultaat is een mooi afwisselend bos. Vogels en insecten houden daar wel van: luister maar eens.TIPVoor een langere wandeling start je hier de rode verbindingsroute (3,5 km) naar de Stienteroute (2,7 km). De witte route gaat hier rechtsaf.

Verbinding Stienteroute
Verbinding Stienteroute
Verbinding Stienteroute
Verbinding Stienteroute

5Finish

Je bent bijna bij het eindpunt van je wandeling. De boswachters hopen dat je een mooie wandeling hebt gehad en ontvangen je graag weer in de Flevoland! Volg ons op Facebook: www.facebook.com/waterloopbos of op Instagram via www.instagram.com/waterloopbos.

Finish
Finish
Waterloopbos

Wat wij hier doen

Ontwikkelagenda Waterloopbos

Natuurmonumenten heeft een plan gemaakt voor het behoud en de verdere ontwikkeling van het Waterloopbos. Een plek waar onze geschiedenis levend wordt gehouden en de natuur de ruimte krijgt. De komende tien jaar willen we tien modellen restaureren, zoals de haven van IJmuiden, het model Maascentrale en de Libische oliehaven. Voor kinderen komt er een groot waterspeelmodel en het model Deltagoot wordt een kunstwerk van meer dan 200 meter lang

Benieuwd naar het plan? Lees het hier.
logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.