Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Op pad met kinderen

OERRR: Vette Vogeldag Vreugderijkerwaard

OERRR: Vette Vogeldag Vreugderijkerwaard

Waar

Vreugderijkerwaard

Kosten
Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • Normaal€ 7,00
  • Ledenprijs€ 4,00
  • € 4,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

OERRR: Vette Vogeldag Vreugderijkerwaard

Op zondag 29 december gaan we de vogels een handje helpen om de winter door te komen. Veel vogels zijn vertrokken naar het zuiden en sommige dieren houden een winterslaap. Die merken weinig van de kou. Maar de vogels die hier blijven, moeten juist extra hun best doen om de winter door te komen. Help je mee?

Vogelsnacks maken

Als het buiten vriest en er een dik pak sneeuw ligt kunnen de vogels best wat extra's gebruiken. Bij De Vreugdehoeve leer je tijdens de OERRR Vette Vogel Dag hoe je de lekkerste vogelsnacks maakt: tover een dennenappel om tot een snackbar, maak een pindaslinger, of een gevuld boomstammetje. Knutsel mee en neem je zelfgemaakte vogelsnacks mee naar huis. Voer de vogels in je eigen tuin. Of geef de vogelsnacks cadeau!

Ontdek de vogels 

De boswachters van de Vreugderijkerwaard hebben een wandeling uitgezet naar de vogelkijkhut. Wandel naar de hut en kijk door een echte telescoop naar de vogels in de Vreugderrijkerwaard. Zie jij alle vogels die op de vogelspeurkaart staan? Bij terugkomst kun je je heerlijk opwarmen bij een kampvuur mét popcorn!

Lekkere trek

Zelf trek gekregen in iets lekkers? Bij De Vreugdehoeve kun je heerlijk lunchen of binnenlopen voor een heerlijke warme choco met slagroom! 

Handig om te weten:

  • Er kan helaas een beperkt aantal deelnemers mee. Koop daarom je ticket van tevoren online.
  • Ouders/begeleiders blijven tijdens de activiteit bij hun kind(eren), maar hoeven zich niet aan te melden.
  • Routebeschrijving naar startpunt klik hier.
  • Controleer jezelf op teken na een bezoek aan de natuur.


Ook OERRR worden? Een lidmaatschap kost 1,25 euro per maand. Klik hier om lid te worden of schrijf je kind in tijdens de Vette Vogel Dag.​​


logo